Sokan érdeklődnek görög, horvát és albán körutazások iránt

Belföld, 2021.06.02

Egyre erősödik az érdeklődés a külföldi utak iránt annak hatására, hogy a kormány egyre több országgal egyezik meg a kiutazás feltételeiről – mondta az egyik szegedi utazási iroda vezetője.

Zseppelin Zsebők Tamás szerint nagyon nagy az igény a magyarokban a külföldi körutazásokra, ezért bízik benne, hogy a nehéz időszak után ismét magához tér az utazásszervezési szakma.

A Zseppelin olyan szegedi központú utazási iroda, amely főként a körutazásokra koncentrál idehaza és külföldön egyaránt. Zsebők Tamás, a cég tulajdonosa azt mondja, hogy a hazai utak ugyan visszaestek, de a járvány ideje alatt sem szűntek meg teljesen. Nagy azonban az igény most már a külföldi utak iránt, ezért a korlátozások lassú és fokozatos feloldásával párhuzamosan az ő telefonjuk is egyre gyakrabban csörren meg, és kérdezik meg tőlük, hogy mikor és hová lehet indulni a közeljövőben.

Mivel kis túlzással ahány ország, annyi előírás, egyelőre nagyon részletesen meg kell nézni, hová, milyen feltételekkel utazhatnak a magyar turisták. Ahogy Zsebők Tamás fogalmazott, lassan kinyílnak a határok, de még nagyon meg kell nézni, hová lehet különösebb korlátozások nélkül elindulni. Görögországba, Horvátországba és Albániába a védettségi igazolványon kívül más dokumentum nem szükséges, ezért ezekbe az országokba már most sokan szeretnének indulni.

Spanyolország is rövidesen kedvelt úti cél lehet, és ha a két ország megegyezik az utazási feltételekről, akkor ebbe a mediterrán országba is szerveznek majd utakat. Más a helyzet Olaszországgal, ahol a védettségi igazolvány egyelőre nem elég, Ausztria pedig egyelőre nem fogadja el a keleti vakcinával beoltottak papírjait. Németországgal és Szlovákiával is folynak a tárgyalások, ám itt is komoly adminisztratív akadályok vannak, hiszen ezekben az országokban hivatalosan még nem engedélyezték az orosz és kínai oltóanyagokat. Zsebők Tamás beszélt arról is, hogy az utazási iroda igyekezett megtartani a munkatársak többségét a nehéz hónapokban is, ám ha valakinek jobb lehetősége adódott, akkor elbúcsúztak tőle. Abban bízik, hogy az utazási korlátozások enyhítésével párhuzamosan az ügyfelek száma is egyre nő, mert továbbra is nagy az igény a körutazásokra, ám a szabályok és a járvány miatti félelem még csak óvatos optimizmusra ad okot.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!