STIHL Timbersports: Hullottak a forgácsok a Dóm téren

Belföld, 2024.05.26

Ismét Szegedre látogattak a STIHL Timbersports magyarországi kiválóságai, akik bemutatták, hogy hogyan kell professzionálisan a fejszével és a motoros fűrésszel bánni.

STIHL Timbersports
Évek óta hagyomány, hogy a STIHL Timbersports magyarországi versenyzői bemutatót tartanak Szegeden, nem volt ez idén sem másként. Elképesztő tempót diktált a kétszeres magyar bajnok ópusztaszeri Bozsó Zoltán Zoka, a világbajnoki 7. helyezett Juhász István, Strúbel József Dedi, valamint fia Strúbel Bence, aki fiatal kora ellenére már egyszeres magyar bajnok.

Magyarország legjobb favágói különböző versenyszámokban mérték össze tudásukat, azonban érezni lehetett, hogy a leginkább hazai környezetben fellépő, ópusztaszeri Bozsó Zoltán Zoka motivált a legjobb eredmény elérésében, hiszen rendre maga mögé utasította sporttársait, akik szintén nagyon ügyesen és főleg gyorsan aprították a fákat, vágták a korongokat.  

Az első versenyszámnál a versenyzőknek zsebeket kellett vágnia a fába, majd deszkákat illesztettek bele, hogy mintegy 2 méter magasan vágják ki a fát. De volt olyan feladat is, amikor a bemutató résztvevőinek motoros fűrésszel kellett két korongot levágnia.  


Sőt, a bátrabbak még a közönség soraiból is kipróbálhatták fűrésztudományukat, méghozzá egy igazi, mintegy 400 ezer forint értékű edzőfűrésszel. Ennél a számnál a hölgyeknek azért segítenie kellett a rutinos versenyzőknek.  

A leghangosabb mégis az a mintegy 65-70 lóerős épített verseny motorosfűrész volt, amellyel Juhász István vágott le három tökéletes korongot a kihelyezett farönkből. Igaz a gépsárkány először megmakacsolta magát, de végül mégis csak sikerült kivitelezni a produkciót a közönség legnagyobb örömére.  

Az esemény a szervezők ígérete szerint jövőre is ellátogat Szegedre.  
(Webrádió)

Címkék

STIHL Timbersports Bemutató Dóm tér Szeged

Galériánk

STIHL Timbersports STIHL Timbersports
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!