Sűrűbben járnak a hajók Fonyód és Badacsony között május 1-jén

Belföld, 2024.04.30

Sűrűbben járnak a hajók Fonyód és Badacsony között május 1-jén, a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) csaknem megtriplázza hajójáratait, továbbá elindítja nosztalgia-flottája új tagját Balatonfüreden - tájékoztatta a társaság az MTI-t kedden.

A BAHART, igazodva a régi balatoni hagyományhoz, hogy május elsején szeretnek átkelni az emberek a Balaton túlpartjára Fonyód és Badacsony között, sűríti járatait ezen a vonalon. A tavaszi menetrend szerinti 4 helyett 11 hajópár közlekedik a két tóparti település között. Fonyód felől 8.00-18.00 óra között, Badacsony felől 8.45-18.45 között óránként indulnak hajók.

Május elsején mutatja be a nagyközönségnek a hajózási társaság a tavaly év végén visszavásárolt, majd felújított Jókai hajót Balatonfüreden.

A BAHART közleményében ismerteti, hogy az Óbudán gyártott Jókait 1913-ban, az ötödik balatoni gőzhajóként bocsátottak vízre, a 32 méter hosszú, 5 méter széles vízi jármű 85 utas befogadására alkalmas. A hajót 1945-ben a visszavonuló német csapatok felrobbantották. Később a vízből kiemelték, helyrehozták, és ismét forgalomba helyezték. Egy idő után motorhajóvá építették át, a Tiszán is szolgált, majd a Vanyolai Hajózási Kft. megvásárolta, felújította, így 2002-ben visszatérhetett a Balatonra.

A Jókai hajó a BAHART tulajdonába kerülését követően, javítások és újrafestés után a korábbi szolgálati helyén, Balatonfüreden áll munkába május elsején sétahajóként, illetve rendezvényhajóként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!