Szálló por - Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Nyíregyházán

Belföld, 2021.02.26

A szálló por (PM10) levegőben mért magas koncentrációja miatt elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Nyíregyházán - közölte a nyírségi megyeszékhely önkormányzatának sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a járási hivatal környezetvédelmi és természetvédelmi főosztályának tájékoztatása szerint a városban mért szálló por légköri koncentrációjának átlagértéke az elmúlt két napban meghaladta a köbméterenkénti 100 mikrogrammos egészségügyi határértéket. Szerdán köbméterenként 105,4, míg csütörtökön 110,1 mikrogrammos értékeket regisztrált a Széna téri mérőállomás.

A légszennyezettségre való tekintettel az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a késő délutántól a másnap délelőttig terjedő időszakban lehetőség szerint ne végezzenek a szabadban fizikai munkát vagy sporttevékenységet, a szellőztetést a déli, kora délutáni órákban végezzék, illetve kerüljék a főként dízel személyautók használatát, a fűtés esetében a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Szombaton hidegfront érkezik a térségbe, a megerősödő szél miatt átmenetileg javulhat a levegőminőség Nyíregyházán - olvasható a városháza közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!