Szálló por - Többfelé tovább nőtt a légszennyezettség

Belföld, 2021.02.27

Többfelé tovább nőtt a légszennyezettség a szálló por miatt. Szinte valamennyi mérőállomással rendelkező településen veszélyes vagy egészségtelen a levegőminőség.

Szálló por - Debrecen A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombati térképén tizenhét települést jelöltek a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel. Ezek: Budapest, Tököl, Százhalombatta, Dorog, Várpalota, Mosonmagyaróvár, Szentgotthárd, Szeged, Salgótarján, Eger, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Oszlár, Nyíregyháza és Debrecen.

Egészségtelennek minősítették Hernádszurdok, Szolnok, Kecskemét, Dunaújváros, Vác, Esztergom, Tatabánya, Székesfehérvár, Veszprém, Ajka, Pécs, Győr, Sopron és Szombathely levegőjét.

Sarródon kifogásolt a levegőminőség.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy a rossz levegőminőségű településeken az érzékeny lakosságcsoportba tartozók (gyermekek, krónikus betegségben szenvedők, idősek) légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Nekik azt javasolják, hogy kevesebbet legyenek a szabadban.

Az előrejelzések szerint a hétvégén erős széllökésekkel érkező hidegfront hatására csökkenhet a légszennyezettség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!