Szánthó Miklós: a 21. századi politika törésvonala a globalisták és a szuverenisták között húzódik

Belföld, 2023.09.26

A 21. század politikájának új törésvonala már nem a baloldali-jobboldali, illetve a liberális-konzervatív ellentét, hanem a globalisták és a szuverenisták között húzódik, és nemzetközileg Magyarország lehet az az "ajánlat" a konzervatív oldalnak, amellyel le lehet győzni a "liberális ármánykodást" - mondta az Alapjogokért Központ főigazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.

Szánthó Miklós - aki a napokban az Egyesült Államokban tett látogatást, ahol konzervatív vezetőkkel, kongresszusi képviselőkkel találkozott - annak a véleményének adott hangot, hogy a globalista oldalt a Soros-féle nyílt társadalom hálózat, a nyugati politikai elitek, az eurokraták, a brüsszeli elefántcsonttoronyban az európai uniós vezetők, az amerikai mélyállam képviselői és mások mellett a magyarországi baloldal szolgálja azzal a céllal, hogy a döntéshozatalt helyi, azaz állami, tagállami szintről kiszervezzék föderális, nemzetközi szintre.

Ezzel áll szemben a szuverenista oldal, amely nem hiába akarja az emberekhez közel, állami kézben tartani a határvédelem, a migráció, a család- és gyerekvédelem kérdését, valamint áll ki a béke mellett az ukrajnai háború esetében - tette hozzá.

A főigazgató hangsúlyozta: "ne legyen kétsége senkinek, ez a globalista, szuverenista ellentét határozza meg a szombati szlovákiai, az októberi lengyelországi, a jövő évi európai parlamenti választásokat és az amerikai elnökválasztást is".

Szánthó Miklós szavai szerint a globalista erők "ármánykodásának" középpontjában mindenhol ugyanazok az értékek állnak: az isten, haza, család hármas egység, amely nem pusztán politikai szlogen, lényegében a nyugati civilizáció történelmi, zsidó-keresztény hagyományrendszerét, a nemzeti identitást, az állami szuverenitást és most már a családot is támadás alá veszik, a gyerekeket LMBTQIAP+ agymosásnak teszik ki.

"Ugyanezt érzékelik az Egyesült Államokban, mint Magyarországon, tehát meg kell óvni a politikai, a gazdasági és a kulturális szuverenitást" - hangoztatta.

A főigazgató úgy vélte: az Egyesült Államok baloldali vezetése és az Európai Unió részéről Magyarország irányába megnyilvánuló nagyon erős liberális presszió, agresszió lassan bumeránghatást vált ki, és a választópolgárok azt fogják mondani, hogy "ebből elég".

A vörös vonal átlépése az volt, hogy a genderpropaganda a gyermekeket célkeresztbe vette - jegyezte meg.

Szánthó Miklós kiemelte, hogy ha nincsenek erős, stabil családok, nem lehetnek erős, szuverén nemzetek sem, ezért fognak minden szempontból a szuverenitásvédelemről szólni a különböző európai, az európai parlamenti választások és az amerikai választás is.

A szuverenisták számára az ajánlat Magyarország, "nem hiába frusztrált az egész nyugati fősodorhoz tartozó politikai és médiaelit a magyar jobboldal teljesítménye miatt", mert azt látják, Magyarország védi a szuverenitását, szembe megy a liberális fősodorral, sikerrel védi a határokat, sikerrel óvja alkotmányos szuverenitását, a gazdaságát a különböző válságok ellenére, sikeresen védi a családokat, a gyermekeket a genderpropagandával szemben - fogalmazott.

A főigazgató azt mondta, már az Egyesült Államokban is jól érzékelhető, hogy Magyarországnak a formális súlyánál jóval nagyobb a politikai befolyása, a magyar jobboldali recept példaként szolgál az amerikai jobboldalnak, mert bizonyítja, azok a dolgok, amikről jobboldaliak sok esetben az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában beszélnek, szeretnének megvalósítani, az Magyarországon lehetségessé vált az elmúlt tizenhárom évben, és ez bátorítóan hat rájuk.

"Nem hiába akarja megbuktatni az Orbán-kormányt az amerikai baloldal dollármilliókkal, a nyílt társadalom hálózata, vagy az eurokrata elitek, a globalista erők, mert azt látják, ha ez tovább folytatódik, futótűzként tud szétterülni Nyugaton" - jelentette ki.

Közölte: "ha ez a sikerszéria folytatódik, Magyarország lesz az az ajánlat a konzervatív oldalnak nemzetközileg, amellyel le tudják győzni a saját országaikban ezt a liberális ármánykodást".

Szánthó Miklós a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának is vendége volt. Ott arról is szólt, hogy a jobboldalnak érdemes tanulnia a hálózatépítésben "rendkívül profi" globalistáktól.

A különbségnek annyinak kell lennie, hogy amíg a liberális baloldal, a globalista oldal rossz célokért építi a nemzetközi hálózatot, a jobboldalnak, a szuverenista oldalnak jó célok, az isten, haza, család értékegység védelmében kell ezt tennie - hangoztatta a főigazgató.

Szánthó Miklós szavai szerint az egész magyar jobboldal nemzetközi építkezésének célja a "liberálisok rémálmának", a nemzeti erők nemzetközi összefogásának valóra váltása.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!