Szeged a Partizán Turné 2024 első állomása

Belföld, 2024.03.16

Szombat délelőtt Szegedre érkezett a Gulyás Márton nevével fémjelzett Partizán platform turnéja, amely hét vidéki nagyvárosba látogat el, hogy fontos társadalmi kérdéseket hozzon közel és vitasson meg az emberekkel.

Gulyás Márton Gulyás Mártont talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen a baloldali politikai aktivista a milliós nézettségű Partizán Youtube csatorna alapító-főszerkesztője. Gulyás Márton milliós nézettségű beszélgetős műsorai között találjuk például a Sebestyén Balázzsal vagy a Magyar Péterrel készített interjút, utóbbi rendesen felforgatta a politika állóvizét, sőt azóta Varga Judit exférje bejelentette pártalapítási szándékát is.  

Gulyás a Klauzál térre hirdette meg diskurzusát, amelyre a szakadó eső ellenére mintegy százan voltak kíváncsiak. Szegeden olyan kérdéseket boncolgatott, mely szerint a börtön nem megoldás. A beszélgetés a szakadó eső miatt az eredetileg tervezett 11 órás időpont helyett kicsit csúszott, végül elsőként egy fiatal Youtube-er lány vette a bátorságot és jelentkezett, hogy kérdéseket tegyen fel és beszélgetésbe bocsátkozzon Gulyás Marcival.  


Gulyás szerint azokban az országokban, ahol jelentős erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy megreformálják, javítsák a börtönkörülményeket, drámaian csökkentek a bűnelkövetések számai. Van amikor szükséges és indokolt a bűnelkövető börtönbe zárása, ugyanakkor azt is meg kell vizsgálni, hogy mit tehetünk azért, hogy csökkenni tudjon a bűnelkövetések száma Magyarországon - véli a népszerű véleményvezér. Gulyás Márton nem csak a szegediek véleményére volt kíváncsi börtön kérdésében, hiszen kora este, 18 órakor vette kezdetét az a beszélgetés is, amelyet a telexes Fábián Tamással, valamint a szegederes Szűcs Dániellel folytat le a népszerű műsorvezető "Szabad nyilvánosság a fővárosban és Szegeden" témakörben. A jegyvásárláshoz kötött beszélgetős műsorra a Móra Ferenc Múzeumban kerül sor.  

A Partizán Turné 2024 következő állomása Győr lesz március 23-án, ahol az érdeklődők "A Fidesz ebben a választási rendszerben is legyőzhető" témakörben oszthatják meg véleményüket és vitázhatnak Gulyás Mártonnal.

(Webrádió)

Címkék

Gulyás Márton Partizán Turné 2024 Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!