Szeged Napjára fent lesznek a napvitorlák a Kárász utcán

Belföld, 2023.04.27

Március közepén kezdték el az acélhuzalok kifeszítését és a tervek szerint Szeged Napjára az utolsó napvitorla is helyére kerülhet Szeged legnépszerűbb sétáló utcáján.

Napvitorla Szeged Mihalik Edvin, a Zöld város programért felelős tanácsnok szívügye a napvitorla, amely a felmérések szerint a szegedieknek is elnyerte a tetszését, ezért 2023-ban szinte a teljes Kárász utcát lefedik vele. A tervek szerint a napvitorlákat minden tavasszal kihelyeznék, majd ősszel leszerelnék azokat. Jól haladnak a munkálatokkal a szakemberek, hiszen a Kárász utca Széchenyi tér felöli oldala szinte már teljesen kész. Korábban csak a Kárász utca csak egy kisebb szakaszára helyezték ki a pasztel napvitorlákat, azonban egyöntetű sikert arattak, ezért folytatódik a program kiterjesztése. A lakosok ugyanakkor élénkebb színeket is szerettek volna, ezért figyelembe véve a szegediek igényét, a pasztel mellett élénkebb színeket is kihelyeznek, ügyelve ugyanakkor a homlokzat összhangjára.  

Az acélsodronyok mintegy 14-16 méter magasságban feszülnek a járókelők fölött és egy igazán forró nyári napon bizony több fokkal is hűvösebb lehet az árnyékukban. A kihelyezett napvitorlák egyébként időjárás és uv állóak és a szezon végeztével ismét leszerelik azokat. A napvitorlák kihelyezése tehát fokozatos, végleges formáját Szeged Napjára, azaz május 21-re nyeri el.  
(Webrádió)

Címkék

Szeged Napvitorla Mihalik Edvin
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!