TV műsor

Szeptember 11. - Gulyás: Nyugat-Európa is megismerte a mindennapi biztonságérzet elvesztését

Belföld, 2021.09.11

Gulyás Gergely szerint a húsz évvel ezelőtti New York-i terrortámadások óta, a migráció következményeként Nyugat-Európa is megismerte a tömeggyilkos terror borzalmát, a mindennapi biztonságérzet elvesztését.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Facebookon szombaton közzétett írásában emlékeztetett arra, hogy húsz évvel ezelőtt - egy évtizeddel a hidegháborús győzelem után - az Egyesült Államok egyedüli világhatalom volt. Talán ezért sem gondolta senki, hogy megtörténhet az, amellyel 2001. szeptember 11-én szembesült a világ.

"Ahogyan egy generációval korábban Amerikában mindenki emlékezett rá, hol volt, amikor Kennedy elnök meggyilkolásáról értesült, úgy vált világszerte kitörölhetetlen személyes emlékké az ikertornyokba csapódó repülőgépek borzalmas látványa, Bush elnök visszatérése a Fehér Házba, a World Trade Center romjaiból égbe mutató fénycsóvák transzcendens képe New Yorkban" - fogalmazott Gulyás Gergely.

Hozzátette: azóta, a migráció következményeként Nyugat-Európa is megismerte a tömeggyilkos terror borzalmát, a mindennapi biztonságérzet elvesztését.

"Amerika elég erős volt ahhoz, hogy az elmúlt két évtizedben megvédje magát a hasonlóan barbár terrortól. 20 év után is kegyelettel emlékezünk az áldozatokra" - írta a miniszter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!