Szerdától fizetős lesz a parkolás az Árkád Szegedben (Frissítve)

Belföld, 2023.10.13

Portálunk információja szerint szerdától indulhat a próbaüzem, azaz október 18-tól már fizetni kell a parkolásért az Árkád Szegedben.

Árkád Szeged Amint arról portálunkon korábban már több ízben is beszámoltunk, az Árkád Szeged a fizetős parkolás bevezetése mellett döntött, információink szerint azért mert a környéken dolgozók és lakók közül sokan parkoltatták az autójukat a bevásárlóközpontban. Úgy tudjuk, hogy minden este mintegy 150 autó éjszakázott a parkolóban, volt aki ingyenes garázsnak használt az Árkád parkolóját. Olyan autó is van az 1300 férőhelyes parkolóban, amely már hosszú hónapok, sőt évek óta ott áll és vastagon befedte a por.  Úgy tudjuk, hogy ezeket a magára hagyott autókat a bevásárlóközpont elszállíttatja a fizetős parkolás kezdetéig.

A díjszabások információnk szerint az alábbiak szerint alakulnak:

Hétfőtől-péntekig: 

1. óra: ingyenes 
2. óra: 200 Ft
3. óra: 400 Ft
minden további óra 400 Ft

Szombattól-vasárnapig:

1. óra: ingyenes
2. óra: ingyenes
3. óra: 200 Ft
4. óra: 400 Ft
minden további óra 400 Ft

A fizető automatákat és a táblákat már korábban kihelyezte az ECE, jelenleg ezeket azonban lefedték, amelyet szerdától aktivizálnak. 

A táblákon elhelyezett feliratok szerint a fizető automaták egy részénél csak bankkártyával, míg a többinél készpénzzel és kártyával is fizethetünk. 

A rendszer rendszámfelismeréssel működik, így behajtáskor az autósoknak általában jegyet sem kell húznia, a rendszám leolvasása után a sorompó automatikus kinyílik, fizetni pedig távozáskor, a rendszám begépelésével lehet majd. Abban az esetben azonban, ha a rendszer nem ismeri fel a rendszámot, akkor befelé is jegyet kell majd húzni. 

Portálunk értesülései szerint az Árkád a megváltozott parkolási feltételekről természetesen folyamatosan tájékoztatni fogja a vásárlóközönséget.

Az ECE a bérlőknek üzletenként 2 db, rendszámhoz kötött, kedvezményes árú, dolgozói havi bérlet megvásárlását teszi lehetővé 12.500 Ft/db áron.  
(Webrádió)

Címkék

Árkád Szeged Parkolás Fizetős parkolás Fizetős parkolás az Árkádban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!