Szombaton adják át a Szegedért Alapítvány díjait

Belföld, 2024.03.08

Szombaton este a Szegedi Nemzeti Színházban rendezett gálaesten adják át a Szegedért Alapítvány elismeréseit, a civil szervezet idei fődíjasa Varga Endre traumatológus professzor - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Szegedért Alapítvány Az alapítvány tudományos kuratóriumának Szőkefalvi-Nagy Béla-díját Tamás Gábor biológus professzor, a művészeti kuratórium Gregor József-díját Németh György fotóművész, a társadalmi-állampolgári kuratórium Debreczeni Pál-díját Szűcsné Kolonics Erika közművelődési szakember kapja.

A fődíjas Lapis András szobrászművész Szeged Múzsája című kisplasztikáját kapja. A karcsú, kalapos nőalakkal 2006 óta a szegediek nap mint nap találkozhatnak, hiszen köztéri szoborként a Glattfelder Gyula teret díszíti. A szakkuratóriumok díjazottjai a szobrászművész plakettjét vehetik át.

Az alapítvány idei díjazottjait és a közönséget a Budapest Bár koncertje köszönti Farkas Róbert vezetésével, Behumi Dóri, Németh Juci, Ferenczi Bori és Keleti András közreműködésével.

A Szegedért Alapítvány ötlete 1988 októberében született, és Debreczeni Pálnak, a DOMET Ecsetgyár igazgatójának nevéhez fűződik. A civil szervezet 35 éve hű az alapítók által megfogalmazott célhoz: elismerni a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, Szeged rangját növelő személyeket, emellett támogatni a város életét gazdagító értékes kezdeményezések, események megvalósítását.

1989 óta 136 olyan szakmájában maradandót, emberségben kiemelkedőt alkotó kiváló személyiség kapta meg a Szegedért Alapítvány fődíját, valamint tudományos, művészeti és társadalmi-állampolgári díjait, aki elnyerte Szeged civil közösségének elismerését és megbecsülését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!