Szövetségben indul a Fidesszel Nemesi Pál szegedi független polgármesterjelölt

Önkormányzati választás, 2019.07.22

Szövetségben indul a Fidesszel Nemesi Pál szegedi független polgármesterjelölt, az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn írták alá a Tisza-parti városban.

Nemesi Pál Nemesi Pál Bartók Csabával, a helyi Fidesz-szervezet elnökével tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, minden politikai erővel kész az együttműködésre, aki hajlandó Szegedért dolgozni, munkát végezni azért, hogy más pályára álljon a város gazdasága és politikai élete. Hozzátette: továbbra is várja azok csatlakozását, akik részt kívánnak venni ebben a munkában.

A polgármesterjelölt emlékeztetett: a Fidesz helyi szervezete feltételekhez kötötte az együttműködést. Közölte, egyetért azzal, hogy valamennyi szegedi érdeke, hogy a határ védelme erős legyen, ne érkezhessenek a városba ellenőrizetlenül bevándorlók.



Nemesi Pál támogatja a Fidesz azon javaslatát is, hogy az általános iskolások családjai és a nyugdíjasok 13 500 forint támogatást kapjanak ősszel az önkormányzattól.

Hozzáfűzte azonban: azért kíván dolgozni, hogy a helyi gazdaság fejlődésének köszönhetően a szegediek magasabb fizetéseket vigyenek haza, jobb életkörülmények között élhessenek, így kevésbé legyen fontos, mekkora az önkormányzat által nyújtott támogatás.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő szakember úgy fogalmazott, teljes mellszélességgel támogatja a harmadik szegedi Tisza-híd megépítését, amely szükséges a város közlekedésének rendbetételéhez.

Bartók Csaba a közös konstruktív munka kezdetének nevezte a megállapodás megkötését. Elmondta, korrekt, megbízható üzletemberként ismerte meg Nemesi Pált már évekkel ezelőtt. Szegednek hozzá hasonló menedzser típusú vezetőre van szüksége, hiszen a város lehetőségeihez képest rosszabbul teljesít, a középmezőnybe került a béreket és a minőségi munkahelyeket tekintve is.

A politikus úgy fogalmazott, mindannyiunk közös érdeke, hogy Szeged oda kerüljön, ahova való: gazdasági szempontból a második helyre a főváros után. A Fidesz ezért támogatja Nemesi Pál gazdasági programját.

Az elnök egyetért Nemesi Pál javaslatával, a teljes szegedi parkolási rendszert át kell alakítani, és támogatja egy fejlett kamerarendszer kiépítését is, a biztonság erősítése érdekében.

Bartók Csaba leszögezte, korrekt együttműködést kínálnak Nemesi Pálnak, ugyanakkor tiszteletben tartják a jelölt függetlenségét. Hozzátette: várja az együttműködéshez azok csatlakozását, akik hisznek Szeged jobb jövőjében.

Kérdésre válaszolva az elnök közölte, a Fidesz Szegeden mind a húsz egyéni körzetben állít képviselőjelöltet, vannak köztük újrázók, de a többségük új induló, ő maga azonban nem lesz köztük.
(MTI)

Címkék

Nemesi Pál Bartók Csaba
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!