Tagintézményt kaphat a debreceni honvéd középiskola

Belföld, 2021.04.07

Minden évben többszörös a túljelentkezés a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumba, így a térségben újabb képzési helyszínt hoznának létre, amely a hajdú-bihari megyeszékhelyen működő iskola tagintézményeként működhet majd - írta a honvedelem.hu szerdán.

A cikk szerint erről egyeztetett az érintett városok polgármestereivel - Papp Lászlóval (Fidesz-KDNP) és Kovács Ferenccel (Fidesz-KDNP) - kedden Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Az egyeztetés résztvevői egyetértettek a honvédelmi nevelés és képzés fontosságában és Nyíregyháza - mint lehetséges képzési helyszín - kiválasztásában. Kovács Ferenc, a szabolcsi megyeszékhely polgármestere bemutatta a tárca vezetőjének a tervezett iskola épületét, miközben szó esett arról is, hogy a kadétok támogatást és szakmai segítséget kaphatnak majd a városban lévő MH 2. v2itéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred katonáitól.

Kiemelték: a Honvédelmi Minisztérium (HM) a honvédelmi nevelés eszközeivel kapcsolódik be a fiatalok képzésébe, fejlesztésébe, támogatásába. Ennek alapvető bázisát alkotja a honvédkadét-program.

A HM célja, hogy a szakképzést folytató intézmények száma folyamatosan emelkedjen. A közeljövő céljai között szerepel több honvéd középiskola és kollégium létrehozása, amelyek biztosíthatják a tisztképzés és altisztképzés utánpótlásának bázisát is. Ezeket az intézményeket a Debrecenben lévő Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium mintájára működteti majd a minisztérium. A tervek szerint országosan 8-10 hasonló iskola vagy kollégium működhet majd - írta a honvedelem.hu.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!