Tanösvényt adtak át a fővárosi Szép-völgyi erdőben

Belföld, 2021.06.11

Elkészült a Nagyfejű csajkó tanösvény Budapest II. kerületében lévő Szép-völgyi erdőben, az Európai Unió (EU) támogatásával indult URBforDAN program keretében a főváros és a kerületi önkormányzat egy eddig elhanyagolt, 16 hektáros területet tesz rendbe.

Karácsony Gergely főpolgármester pénteken, az átadó ünnepségen azt mondta, a projekt arról szól, hogy a város határán lévő zöldterületeket teljes értékűvé tegyék.

Őrsi Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) kerületi polgármester arról beszélt, az a cél, hogy a városlakók visszakapják minél nagyobb arányban azon erdőterületeket, amelyeket eddig nem olyan célra használtak, mint amire való.

Közölte, az érintett terület erdősítése mellett erdei tanösvény, úgynevezett külső tanterem és játszótér létrehozása is helyet kapott a projektben.

A nemzetközi projekt keretében először - még áprilisban - faültetés zajlott a területen, most pedig elkészült a Nagyfejű csajkó tanösvény, az "erdei osztályterem", egy madárles és egy játszótér.

A Főpolgármesteri Hivatal korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az EU Interreg programjának támogatásával 2018 júniusában indult, és 2021 őszéig tart az URBforDAN projekt, amelynek célja a Duna Régió 7 nagyvárosában a városi és városkörnyéki erdők fenntartható kezelése. Budapesten a kiválasztott mintaterület a Szép-völgyi erdő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!