Tök Jó Nap az SZTE Füvészkertben

Belföld, 2022.10.16

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a 26. Őszi Kulturális Fesztivál keretein belül rendezte meg a méltán népszerű Tök Jó Napot a hétvégén, ahol minden a tökfélék körül forgott.

Tök Jó Nap 2022
A Tök Jó Nap a füvészkert hagyományosan egyik legnépszerűbb programja, amely a koronavírus lezárásokat követően tavaly rendeztek meg újra. A vasárnapi program idén is rengeteg embert vonzott, főleg a délelőtt volt zsúfolt, amikor a Grimmbusz Színház a Rettenetes röfi című előadással állt színpadra.  

Az egyik legnépszerűbb program idén is a tökfaragás volt, ahol bárki kifaraghatta Halloween töklámpását, mi is így tettünk. A helyszínen is lehetett tököt venni vagy vihettek is magukkal az érdeklődők.  

Sokan csodálták meg Rácz Lajos zöldségszobrász különleges faragott mesterműveit, amelyet tökből, padlizsánból, illetve cukkiniből készített el a mester. A bátrabbak szintén kipróbálhatták a tökfaragás mesterségét.  

A tökmagokat ügyességi játékok várták, valamint a látogatók kóstolhattak tökös pogácsát, padlizsános süteményt, valamint kemencében sült tököt is.  

A tökkiállításon a látogatók megismerhették a tökök elképesztő sokféleségét, valamint azt is, hogy a sütésen kívül mindenre használhatók a tökök nagyméretű, kemény héjú kabaktermése. A tök nem csak kedvelt ínyencség, de nagyon egészséges is és ugyanez elmondható a pirított magjáról is, amely prosztatabetegségek megelőzésére használható, sőt még finom is.

A látogatókat ugyanakkor kézműves és gasztro termékek vására is várta. Egy biztos, a Tök Jó Nap a Lótusz Napokhoz hasonlóan a szegedi füvészkert egyik legnépszerűbb programja lett.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!