TV műsor

Tóth Bertalan: október 13. valódi esély a változásra

Belföld, 2019.09.26

Az október 13-i önkormányzati választások valódi esélyt kínálnak a változásra - jelentette ki az MSZP elnöke kedden Szegeden.

EP-választás - Tóth Bertalan szavaz Tóth Bertalan egy a csongrádi megyeszékhely központjában szervezett kitelepülésnél tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az MSZP nagyon sokat dolgozott azért, hogy ez az esély meg legyen, hogy sikerüljön leváltani a "Fidesz helytartóit". A MSZP ezért kötött szövetséget az ellenzéki pártokkal a fővárosban, a kerületekben és a megyei jogú városok zömében - tette hozzá.

Az együttműködés célja, hogy a településeken olyan önkormányzatok legyenek, melyek nem a központ által megrendelt ügyeket viszik, hanem az ott élő emberek érdekében tevékenykednek szolidárisan, demokratikusan, a fellépve a klímaváltozás ellen - hangsúlyozta a politikus.

Szeged - ahol 17 éve szocialista polgármester és az MSZP által szervezett szövetség irányítja a várost - a valódi önkormányzás mintája. Az MSZP arra szövetkezett az ellenzéki pártokkal, hogy minél több helyen legyen olyan légkör, olyan önkormányzás mint Szegeden - közölte a pártelnök.

Amennyiben október 13-án főpolgármestert ad és a fővárosban győz az ellenzék, képes megtörni "a Fidesz túlhatalmát", "másnap új országra fogunk ébredni". A Fidesz kormányzással szemben alternatívát bemutatva készülhet 2022-ra, hogy a szolidaritást, a szabadságot, a zöld politikát kormányprogrammá tegye - mondta Tóth Bertalan.

Szabó Sándor (MSZP) szegedi országgyűlési képviselő kifejtette, a város gazdasága dinamikusan növekszik, a munkanélküliség jóval az országos átlag alatti, és jelentősen csökkent a bűncselekmények száma az elmúlt évhez képest.

Az önkormányzat utakat, zöldterületeket, intézményeket újít föl, több mint kétmilliárd forintot fordít óvodaépületek rekonstrukciójára és ugyanennyit iskolák korszerűsítésére - tudatta a képviselő az MSZP megyei elnöki posztját is betöltő politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!