Tovább zöldül Szeged

Belföld, 2024.03.28

Tovább folytatódik a zöld város program, melynek keretében saját forrásból növényeket ültet a szegedi önkormányzat a Pusztaszeri utcában. A levegő minőségének javítását célzó beruházásról Tóth Károly, a városrész önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót szerdán.

Tóth Károly
Mint a képviselő kérdésünkre elmondta, a Lengyel utcát követően tovább folytatódik a zöld város program, ezúttal a Pusztaszeri utcában ültetnek 848 darab cserjét és 393 darab évelő növényt, valamint 12 darab oszlopos juhart, amely az önkormányzat reményei szerint tovább javíthatja a Pusztaszeri utca levegőjének minőségét.  

A politikus ugyanakkor megjegyezte, hogy a növények telepítése mellett 1100 nm2-en újul meg az útburkolat, ráadásul akadálymentesítésre is sor kerül, hogy megkönnyítsék a gyalogos közlekedést első sorban az idősek, a mozgásukban korlátozottak, valamint kisgyermekes anyukák számára.  

Tóth Károly hozzátette, a belváros és a nagykörút közötti utcák felújítása folyamatosan zajlik, első körben a Lengyel, most a Pusztaszeri utca, majd a későbbiek folyamán az Osztrovszky, végül a Juhász Gyula utca újul meg. A képviselő ugyanakkor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy növények telepítésével, illetve a burkolat felújításával javulhat a belvároshoz közeli utcák levegőjének minősége, valamint biztonságosabbá válhat a közlekedés is köszönhetően a rekonstrukciónak.  

Az önkormányzat a Lengyel utcához hasonlóan a Pusztaszeri utcában is fa pollereket helyez ki, egészen pontosan 255 darabot, a zöld felület védelme érdekében.   

A Pusztaszeri utcai fejlesztést az önkormányzat saját forrásból, mintegy 56 millió forintból valósítja meg, a beruházás kivitelezésének céldátuma pedig május vége - tette hozzá Toth Károly.  

(Webrádió)

Címkék

Tóth Károly Pusztaszeri utca Felújítás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!