Új buszpályaudvart adtak át Dorogon

Belföld, 2021.01.15

Átadták Dorog új buszpályaudvarát pénteken a város vasútállomása mellett. A 360 járatot kiszolgáló létesítménnyel intermodális közlekedési csomópont jött létre, közvetlen vasúti átszállással.

Új buszpályaudvart adtak át Dorogon Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte: az új vasúti átszállópontot évente 116 ezer buszjárat érinti, így az mintegy négymillió utasnak biztosíthat csatlakozást a vasúti közlekedéshez.

Hozzátette, a vasútállomás megközelítését biztosító út kiépítésével lehetőség nyílt arra, hogy az autóbuszok közvetlenül a vágányokig vihessék az utasokat. A felújított vasútállomás előterében mindkét irányból három autóbusz-megállóhelyet létesítettek.

Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese elmondta, a MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai együttműködéssel egységes, utasbarát közösségi közlekedési rendszer jön létre, 2022-ig közös menetrend és közös jegyrendszer létrehozását tervezik.

Kikina Artúr, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója emlékeztetett arra, hogy a Budapest-Esztergom vasútvonal villamosítási és korszerűsítési munkálatai 2016 nyarán kezdődtek meg. A beruházás keretében 51 kilométer hosszan villamosították a pályát. Dorog mellett Esztergomban is a vasútállomás közelében alakítottak ki buszpályaudvart, valamint számos állomást tettek kényelmesebbé, biztonságosabbá.

Az igazgató hozzátette, a Budapest-Esztergom vonalon hat év alatt hétszeresére nőtt a forgalom, az utasok száma évente meghaladja az ötmilliót, ezért további P+R parkolók építését tervezik.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, többéves folyamat eredménye, hogy ma már Dorogról és Esztergomból is egy óra alatt el lehet érni a budapesti Nyugati pályaudvart, ezzel 21. századi közlekedés jött létre a térségben.

Tittmann János, Dorog független polgármestere elmondta, a beruházás része volt az autóbusz-pályaudvar környezetének városrehabilitációja, a település egy elhanyagolt részét sikerült megújítani.
(MTI)

Galériánk

Új buszpályaudvart adtak át Dorogon Új buszpályaudvart adtak át Dorogon Új buszpályaudvart adtak át Dorogon Új buszpályaudvart adtak át Dorogon
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!