Új helyen építi fel kollégiumát a Szegedi Tudós Akadémia

Belföld, 2021.08.05

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Mathias Corvinus Collégium megvásárolta a Szegedi Tudós Akadémia Kollégiumának félig felújított épületét.

A volt Bartók Béla Művelődési Ház épülete helyett most új otthont keres magának a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány, amelynek célja, hogy Szent-Györgyi Albert tudományos hagyatékához méltó, korszerű laborokon és elméleti képzésen alapuló tehetséggondozás jöjjön létre az ország dél-keleti régiójában.

Mint arról beszámoltunk, körülbelül 1 milliárd forint hiányzott ahhoz, hogy felújítsák és kollégiummá alakítsák a Szegedi Nemzeti Színház szomszédságában álló impozáns épületet. Idén áprilisban volt még remény a hiányzó összeg megszerzésére, de hiába folytak tárgyalások az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, a szükséges támogatást nem kapta meg az alapítvány.

A kormányhoz több szállal is kötődő Mathias Corvinus Collégium azonban élt a lehetőséggel, és megvásárolta belvárosi ingatlant. Tegnapi cikkünkben jeleztük, hogy megkerestük Hegyi Pétert, a Szegedi Tudósakadémia programigazgatóját, aki mára el is küldte válaszait a felvetődő kérdésekre. Ebben leszögezte, hogy az alapítvány céljai változatlanok, és új helyen fogják felépíteni a kollégiumot.

Hozzátette, hogy a kialakult helyzet nem befolyásolja a most futó projekteket, a tehetséggondozó programok tovább folytatódnak. Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal folytatott tárgyalások sajnos nem vezettek eredményre. Mivel az alapítvány non-profit szervezet, így más forrást az épület befejezésére nem tudtak találni. A tervünk az, hogy az épületért kapott pénzt egy új szegedi kollégium felépítésére fogjuk
költeni – nyilatkozta Hegyi Péter, egyben jelezte, hogy az alapítvány rövidesen közleményt ad ki, melyben további részletek látnak napvilágot az új beruházással kapcsolatban.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!