Újabb ikonikus üzlet zár be Szegeden

Belföld, 2023.07.05

Csődközeli helyzetbe került, ezért eladja magyarországi boltjait az Ara Group, amely a szegedi üzletet is érinti.

Salamander A Ripost írt arról, hogy a csőközeli helyzet miatt az anyavállalat bezárja Salamander és Delka külföldi üzleteit. Mint írják a két kereskedőház felszámolása 37 helyszínen 300 alkalmazottat érint Ausztriában, de a magyarországi, szlovákiai és a csehországi cipőboltok is hasonló sorsra jutottak.

A bezárások okaként a portál a német anyavállalat, az Ara Group csődközeli helyzetét említi. Egyébként nem ez az első eset, hogy az anyacég bajban van, hiszen a kétezres években is nehéz időszakot élt meg a cégcsoport. A vállalat az Ara Shoes márkára összpontosít, a Salamanderhez pedig befektetőket keresnek. Az elbocsátott alkalmazottaknak igyekeznek más munkahelyeket találni - írta a Der Standard.  

Portálunk értesülése szerint a Kárász utca 16. szám alatt található üzlet is biztosan bezár, azt azonban még nem tudni pontosan, hogy mikor. A Kárász utcai cipőbolt vélhetőleg a nyár végével húzza le végleg a rolót. A Kárász utcai Salamander egyébként jelenleg is akciózik, de ez tudomásunk szerint nincs összefüggésben a bezárással, egyébként is árcsökkentésbe kezdtek volna, kicsit felpörgetve a nyári időszakot.  

A Salamander egyébként az Unger-Mayer palota Kárász utcai üzletében mintegy 22 évvel ezelőtt nyitott meg, a történet 2023-ban pedig egyelőre biztosan véget ér. A szegedi Salamanderben olyan márkák modelljeit kínálják jelentős kedvezménnyel, mint a Bugatti vagy a Reiker. Portálunk értesülése szerint a cég az akciót visszavonásig vagy a készlet erejéig fent tartja.  

A koronavírus-járvány alatt a német anyacég több mint 3,3 millió euró állami segélyt kapott, azonban ez sem segített rajta, hiszen a Salamander 1 év alatt mintegy 9 millió eurós veszteséget termelt 2021-ben - írta meg cikkében a Ripost.  
(Webrádió)

Címkék

Ara Group Salamander Bezárás Szeged Kárász utca
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!