Újabb kerékpártámaszokat állítottak fel Szegeden

Belföld, 2021.05.11

Folyamatosan növelik Szegeden a kerékpártámaszok számát annak érdekében, hogy kiszolgálják a városban egyre növekvő kerékpárforgalmat. A Dugonics téren például összesen 23 ilyen bicikliseket segítő elemet helyeznek ki.

Kerékpártámasz Dugonics tér
Aki a napokban járt a Dugonics térnél lévő a Tesco áruház parkolójánál, láthatta, hogy új kerékpártámaszokat állítottak fel. Ezúttal a Dáni utca felőli oldalon telepítették ezeket, a Petőfi sugárút felé eső részen már eddig is le lehetett támasztani, illetve hozzá lehetett erősíteni ezekhez a fémelemekhez a kerékpárokat. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy 2021 folyamán 23 kerékpártámasz telepítenek csak erre a helyszínre.

További fontos csomópontokon fognak még feltűnni a kerékpárosokat segítő támaszok a közeljövőben. Így például 5 darabot telepítenek a Turinform Szeged Iroda Széchenyi téri épülete elé. Mellette, az önkormányzat úgynevezett szürke épülete elé 7 kerékpártámasz kerül. Az Aradi vértanúk terén az OTP fiókjánál már elkészült a 6 kerékpártámasz, és szerepel egy külvárosi beruházás is az idei tervekben, ugyanis a Diadal utcánál (a Tyukász kocsma előtt) is 6 ilyen támaszt állítanak fel.

A kerékpáros közlekedés egyébként Szegeden mindig kiemelt jelentőségű volt, hiszen itt az országos átlagnál jóval többen közlekednek két keréken. Ennek köszönhető az is, hogy a különböző felméréseken jól szerepel a város. Legutóbb a Magyar Közút az ország 106 különböző pontján végzett forgalomszámlálást. Közzétették azoknak a vidéki utcáknak a listáját is, ahol a legtöbb kerékpárost számlálták. Ez alapján a békéscsabai Andrássy úton három nap alatt 13459-en kerekeztek végig, a második helyen a szegedi Oskola utca végzett 8334 bringással.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!