Újabb parkolókat létesít a szegedi önkormányzat Tarjánban

Belföld, 2023.12.13

Összességében mintegy 230 millió forintból alakít ki, illetve újít meg parkolókat a szegedi önkormányzat Tarjánban, többek között a Víztorony és a Csongor téren.

Új parkolóhelyeket alakítanak ki Tarjánban
Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata több helyszínen, többek között a Vértói úton is parkolóhelyeket újít meg, illetve ahol lehet, a zöld terület csökkenését elkerülve bővít is. 

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester, valamint Mészáros Tamás önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót szerda délben, ahol elmondták, hogy újabb parkolók létesülnek Tarján városrészben. 

A panelek környezetében lévő parkolóhelyeket annak idején úgy tervezték meg, hogy két lakásra egy parkolóhely jusson, amely mára egyértelműen szűkösnek bizonyul, hiszen több évtizeddel ezelőtt nem számoltak ilyen mértékű jármű mennyiséggel. Mészáros Tamás kérdésünkre elmondta, az önkormányzat folyamatosan keresi a helyeket, ahol a zöldterület csökkenését elkerülve parkolóhelyeket hozhat létre a városban, ennek következő lépcsője a tarjáni Víztorony téren lévő Penny Market mögötti terület. 

Jelenleg többek között a Vértói úton, a Murányi, valamint az Olajos utcában is parkolófejlesztés zajlik - tette hozzá a politikus. Az Olajos utcában például 35 darab új parkoló fog létrejönni és 7 parkolót átalakítanak. 

A régen Szegedi Vízmű, majd később a Tempó Taxi egykori állomáshelyén is elkezdte a munkát a kivitelező, ahol 13 új parkolóhelyet hoz létre az önkormányzat, hézagos térkőburkolattal kialakítva. 

A Csongor téren a SZETÁV egykori barakk épületét bontják el, ahol viszont jelentős, mintegy félszáz új parkolóhely jön létre - mondta el kérdésünkre Mészáros Tamás.

A politikus ugyanakkor megjegyezte, eddig mintegy 260 darab parkolóhely került felfestésre, melynek köszönhetően további parkolóhelyek jöttek létre a felfestésnek köszönhetően.

Összességében mintegy 120 új parkolóhely jön létre, amelyet az önkormányzat saját forrásból, mintegy 230 millió forintból finanszíroz. A Víztorony téri parkoló kialakításához már most, míg a Csongor térihez jövő januárban kezd hozzá a kivitelező - mondta el kérdésünkre Mészáros Tamás. 

A munkálatok tehát gőzerővel zajlanak, míg a parkolók kialakításának, illetve felújításának céldátuma 2024. árpilis vége, május eleje. 

Az új parkolók nem vesznek el további zöld területet a várostól, sőt az új parkolók környezetében még fákat is telepítenek, hogy nyáron árnyékot biztosítsanak az autósoknak - tette hozzá a képviselő. 
(Webrádió)

Galériánk

Új parkolóhelyeket alakítanak ki Tarjánban Új parkolóhelyeket alakítanak ki Tarjánban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!