Út- és vasútfejlesztéseket ígér Pest megyében a Párbeszéd

Belföld, 2021.09.03

Elkerülőutakat, vasútvonal-felújítást, P+R és B+R parkolókat, illetve kerékpárutakat ígér a Pest megyei 5. számú választókerülethez tartozó településeknek a Párbeszéd ellenzéki előválasztáson induló képviselőjelöltje.

Dorosz Dávid pénteki, Veresegyházon tartott és online közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, hogy programja a fenntarthatóságot, a szociális igazságosságot és a zöld fejlesztéseket állítja középpontba. A politikus hangsúlyozta, hogy az elképzeléseket helyi civilekkel és szakemberekkel közösen dolgozták ki. A programnak az az alapja, hogy vissza kell adni a helyi önkormányzatok és közösségek önrendelkezését - jelentette ki.

A Párbeszéd elnökségi tagja arra kérte a szavazókat, hogy vegyenek részt az ellenzéki előválasztáson. A második lépés, hogy 2022 tavaszán "elküldjük az Orbán-kormányt és elküldjük a helyi kis helytartóját, Tuzson nullás Bencét" - fogalmazott, magyarázatként hozzátéve: a fideszes politikus a parlamentben "nulla darab munkát végzett a körzete ügyében".

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy a sajtótájékoztató előtt találkoztak Pásztor Bélával, Veresegyház polgármesterével. Az ilyen típusú helyi közösségeket, és azok helyi vezetőit tudják támogatni a "településeken és az embereken uralkodó Fidesz-elittel szemben" - mondta.

A főpolgármester azt is mondta, hogy az "uralkodó NER-elitnek a helyi helytartója", a fideszes Tuzson Bence nem arra használta a politikai befolyását, hogy a választókerület igazi érdekképviselője legyen, hanem arra, hogy a hatalmi gépezetben tovább olajozza azokat a fogaskerekeket, amelyek a "korrupciót, a kivagyiságot erősítették". Nagyon sok adóssága van a magyar politikának Dunakeszivel és környékével kapcsolatban, itt az ideje ezeket törleszteni - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!