Választás 2022 - LMP: a felsőoktatást a Fidesztől kell megvédeni!

Választás 2022, 2022.01.17

Nem a Fidesz védi meg a felsőoktatást, hanem a Fidesztől kell megvédeni azt - mondta hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján az LMP frakcióvezetője.

Keresztes László Lóránt a Völner-ügy sajtóban kiszivárgott nyomozati anyagaival kapcsolatban kijelentette: a kormánypárt célja az egyetemek kiszervezésével nem a felsőoktatás fejlesztése volt, hanem a fejlesztési források lenyúlása, valamint olyan üzelmek végrehajtása, mint amelyek során Völner Pál egykori igazságügyi államtitkár hatalmával visszaélve intézte el, hogy a rokona csalással kaphasson diplomát.

Felidézte azt a sajtóhírt is, miszerint a végrehajtói kamara elnökének közbenjárásával Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek a kabinetfőnöke is csalással teljesíthette vizsgáját a jogi egyetemen.

Keresztes László Lóránt szerint Palkovics László, az innovációs és technológiai tárca minisztere is politikai nyomásgyakorlást fejtett ki egy szombati eseményen, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet is "a kiszervezés útjára" terelje.

Úgy ítélte meg: a Fidesz nem tiszteli az egyetemi tradíciót, az autonómiát, a hagyományokat. Szerinte ezért ahogy Varga Judit igazságügyi miniszternek, úgy Palkovics Lászlónak is le kell mondania.

Hangsúlyozta azt is: az április 3. után, a jelenlegi ellenzékből alakuló új kormány helyreállítja az egyetemi autonómiát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!