Voks 24 - Vitézy Dávid: Budapestet nem a pártpolitikai csaták színpadaként kellene használni

Választás 2024, 2024.05.23

Budapestet nem a pártpolitikai csaták színpadaként kellene használni, hanem valódi városfejlesztésre, vízió és stratégia mentén való együttműködésre van szükség - mondta Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület-LMP - Magyarország Zöld Pártja) főpolgármester-jelölt csütörtökön Dél-Budán tartott programbemutató eseményén.

Voks 24 - Vitézy Dávid programbemutatója Csepelen A jelenlegi helyzetet úgy értékelte, hogy a főváros vezetése mindenért a kormányt okolja, a kormány pedig a főváros ellen hergeli a vidéket. Hidegháborús helyzet jött létre - tette hozzá.

Mint mondta, az elmúlt öt évvben lelassult Budapest fejlődése, nem zajlik jelentős útfelújítás vagy közlekedésfejlesztési beruházás, illetve kórházrekonstrukció. Megjegyezte, hogy a Dél-Budai Centrumkórház beruházása sem halad.

Vitézy Dávid az eseményen elmondta, hogy 101 pontos programja nem ígéretgyűjtemény, hanem annak bemutatása, hogyan gondolkodik a fővárosról.

A főbb programelemek között említette a bérlakásépítési programot, mint mondta célja tízezer új bérlakás építése, és nem zárkózik el a magántőke bevonásától.

Kiemelte a BKK-rendészet létrehozását is, amely megfogalmazása szerint egyszerre szolgálja a biztonságos közlekedést és a tisztaságot a járműveken.

A közlekedésfejlesztési elképzelések között kitért a villamoshálózat fejlesztésére, a Dél-Budát is érintő fonódó villamos kialakítására.

A jelölt a Déli Körvasút megépítése mellett érvelt, mint mondta, azzal lehet biztosítani, hogy az elővárosi vonatok sűrűbben tudjanak közlekedni. Hozzátette, a fejlesztés során "be kell hajtani" az állami vállalásokat, mint például a zajvédőfal létesítését és a parkrekonstrukciót.

Fontosnak nevezte a Galvani-híd beruházását, a Dél-budai Duna-parton sétány kialakítását, és a tízezer forintos kultúrakupon bevezetését valamennyi budapestinek.

Külön szólt az állatvédelem fontosságáról és az önálló fővárosi gazdaságfejlesztési stratégia kialakításáról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!