TV műsor

Volner Párt: kudarcos az EU külpolitikája

Belföld, 2021.04.01

Kudarcosnak, agresszívnak, kioktatónak nevezve az Európai Unió külpolitikáját csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Volner János független országgyűlési képviselő, a nevét viselő párt elnöke.

Négypárti tárgyalás - Volner János sajtótájékoztatója Példaként a Brexitet említette, mondván, az unió vezetői rendszeresen próbálták a briteket "vélt kulturális felsőbbrendűséggel kioktatni", letámadni, rájuk kényszeríteni a liberális berendezkedést, aminek az lett az eredménye, hogy a szigetország kilépésével egyszerre veszített el egy nagy befizetőt és egy atomhatalmat a közösség.

Volner János hozzátette, Oroszországgal szemben is agresszív és kioktató az unió fellépése, mivel szerinte stratégiai partnerséget kellett volna építeni Moszkvával, nem - az amerikai kívánságoknak megfelelően - elidegeníteni az országot.

A pártelnök szerint Brüsszelnek semmi oka mindenkit folyamatosan kioktatni, sokszor olyan kérdésekben, például a család témájában, amelyek kizárólag az adott államra tartoznak.

Arról is beszélt, hogy az unió konfliktuskereső politikája mindinkább kizárja Európát a világgazdaság vérkeringéséből. Hozzátette, az unió a koronavírus-járvány kezelésében egyszerűen csődöt mondott, így minden nemzetállam önállóan volt kénytelen gondoskodni a védekezésről.
(MTI)

Címkék

Volner János Volner Párt
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!