4 lenyűgöző indiai lakberendezési ötlet, amelyekkel varázslatossá teheted otthonodat

Bulvár, 2023.06.30

Az indiai stílusú lakberendezés varázslatos és misztikus hangulatot kölcsönöz otthonunknak.

Füstölő A titok a telt színekben, gazdag mintákban és változatos textúrákban bújik meg, amelyeket kiválóan felhasználhatunk, hogy egyedivé és otthonossá tegyük szobánkat. Ebben a cikkben bemutatok négy lenyűgöző indiai ihletésű lakberendezési ötletet, amelyek segítségével könnyedén átélheted a kelet varázsát.

1. Pompás színek

Az indiai lakberendezésnél alapvető dolog az élénk színek használata. A piros, narancs, rózsaszín, zöld és sárga minden árnyalata tökéletesen passzol a keleti hangulathoz, a falak maradhatnak sima fehérek. . Bátran használjunk élénk színeket, hiszen ezek a keleti kultúra részét képezik. Azonban érdemes kerülni a hideg és a pasztell árnyalatokat, vagy ha mégis használjuk őket, akkor kombináljuk őket meleg színekkel vagy mintákkal.

Ne korlátozd magad egyetlen színcsaládra, hanem merj kísérletezni. Használj világos és sötét árnyalatokat is, hogy harmóniát teremts a térben. Így az indiai stílus minden szempontból kifejező és élettel teli lesz. Amikor úgy látod, hogy európai szemmel már talán túlzás - pont akkor lesz jó.

2. Gazdagon burjánzó minták, állatok, növények

Az indiai lakberendezésre jellemző, hogy szinte minden felületen találhatók minták. Bátran használjunk mandalákat, indákat, köröket és elefánt- páva- majom- és madármotívumokat. Ezek a minták varázslatos és misztikus hangulatot kölcsönöznek otthonunknak. Az indiai mitológia rengeteg állatról szól, a páva például India nemzeti jelképe.

3. Egzotikus világítás, puha fények

Az indiai stílusban a világításnak is fontos szerepe van. A hangulatvilágítás segítségével érheted el az indiai rejtélyesség hatását. A színes lámpák tipikus elemek az indiai stílusban, amelyek rendkívül mutatósak és akár a teraszon is használhatóak. Ha nem akarsz gyertyát használni, a meleg fényű LED izzók is tökéletesek. Az egzotikus világítás különleges atmoszférát teremt, melyet akár egy szantál füstölő illatával tudsz fokozni. 

4. Egyedi falidíszek, szobrok

Az indiai stílus megtestesülése lehet egy békés arcú Buddha szobor, egy faragott fa elefánt, vagy csillogó réz tárgyak, tálak - amelyek az első benyomást keltik a szobába belépő számára. Egy nagyméretű, mandalás, vagy mintás falvédő, vagy falidísz elbűvölő látvány és azonnal bevezet a mesés világodba.

Ám a hangsúlyos díszítés kiválasztásakor ügyelj arra, hogy harmonizáljon az otthonod többi részével. ne vidd túlzásba, mert a tárgyak indokolatlan halmozása inkább zavart kelt, mint egységességet.
India a lakberendezésben egyedülálló energiát és élénkséget jelent. 

A fűszeres illatok, a színek gazdagsága és a minták sokfélesége jellemzi ezt a stílust, amely a lakás minden részletére hatással lehet. Ha szeretnéd otthonodat energikussá és vibrálóvá varázsolni, teremts magad köré egy kis Indiát.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!