Advent - Kihirdették a Környezettudatos karácsony program idei nyerteseit

Bulvár, 2018.12.20

A Rákosmenti Hétszínvirág Óvoda négy kiemelt csoportja nyerte a Városháza parkban kihirdetett idei Környezettudatos karácsony elnevezésű programjában az óvodás korcsoport fődíját, az iskolások között pedig a XV. kerületi Károly Róbert Általános Iskola 4.C osztálya lett a győztes.

Idén mintegy 40 intézmény és több mint 120 gyerekcsoport vett rész a Szabad Tér Színház és a FŐKERT Zrt. pályázatán, amelynek keretében a budapesti óvodások és kisiskolások újrahasznosított anyagokból készítettek stilizált karácsonyfákat. A csapatmunkában készült alkotásokat köztéri installációk formájában állították ki a Városháza parkban november végén és egészen december 28-ig láthatók még az adventi vásár központjában - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A gyerekcsoportokat az elmúlt négy hét folyamán több turnusban látták vendégül az adventi fesztivál és vásár hüttéjében interaktív bábelőadással és ajándékokkal, alkotásaikra pedig az Advent Budapesten Facebook oldalán lehetett szavazni. A két legtöbb szavazatot kapott fát készítő csoport a pályázat közönségdíját kapta meg, a szervezők pedig további nyolc kategóriában díjazta a legszebb fákat.

A közönségkedvenc idén 1100-nál is több szavazattal a IV. kerületi Viola Óvoda 6-os csoportja és a Ferencvárosi Liliom Óvoda Pillangó csoportja megosztva lett.

A kiosztott nyereményeket olyan fővárosi intézmény ajánlotta fel, mint a Fővárosi Állat-és Növénykert, a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Nagycirkusz, a MAHART PassNave Kft., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., valamint a szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a FŐKERT Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!