Ékszertrend 2021

Bulvár, 2021.02.16

Minden évnek megvan a maga ikonja. Megválasztják az év madarát, halát, színét, színészét, előadóját, tehát minden területen van valami, ami különleges figyelmet kap. Miért lenne ez másként az ékszerek világában? Ilyenkor vagy valami merőben új kerül előtérbe, máskor valami régi kerül vissza a köztudatba.

Ékszer
Így jártunk a trapéz farmerrel és a ballonkabáttal is. Amikor rácsodálkoztunk a “holdjáró” cipőkre, kiderült, hogy már jóval korábban, a diszkókorszakban kitalálták. Elég az ABBA klipjeit visszanézni, máris rájövünk, hogy ez sem volt új a nap alatt. Új volt viszont 1926-ban Coco Chanel kis fekete ruhája. Addig csak temetésen viseltek feketét. Az amerikai Vogue címlapja óta minden megváltozott: a kis fekete ruha berobbant a köztudatba.

Az év színe

A Pantone Intézet minden évben közzéteszi az év színét. A divatvilág nagyon várja, a lakberendezők számolnak vissza, hogy megtudják, az adott évnek mi adja a vezérfonalát. 2021-ben két színt is választottak: a világos napsárgát és az alap szürkét. A sárga reménnyel és energiával teli, a szürke kitartásra, nyugalomra int. Igazán jól eltalálták ezeket, hiszen a 2020-21-es év felborította a világot. A reményre és a nyugalomra nagy szükség van.

Ezek a színek remekül mutatnak majd táskákon, cipőkön, ruhákon, kiegészítőkön. De egy elegáns szürke falú szobát is bohókássá tesz egy napsárga kanapé vagy néhány ilyen párna. A két szín külön-külön, de együtt is jól mutat. Mind vizuálisan, mind pedig az általuk keltett hatás szempontjából. Főleg, ha némi fehéret csempészünk hozzá: máris négyévszakossá tettük a szettünket.

Minták és fazonok

A minták tekintetében a patchworköt és a tengeri motívumokat porolják le idén a divattervezők. A patchwork a nagymama takaróját, a kagyló, tengeri csillag, csikóhal minták pedig a nyaralást juttatják eszünkbe.  

A vállhangsúlyos ruhadarabok továbbra is velünk maradnak. A puffos vállmegoldások kiemelik ezt a testrészt. Deréktól lefelé a pliszírozott szoknya lesz a divatos. Otthonra pedig a melegítő - ami már régen nem a susogós nadrág.  

Ékszert a melegítőhöz? Igen!

Itt jön a csavar: a hangsúlyosabb darabok kerülnek előtérbe, amelyeket egy trendi melegítővel együtt viselve igazán remek outfitet lehet összehozni. A nagy méretű ékszerek, hangsúlyos medálok lesznek a legnépszerűbbek, akárcsak a nagyobb szemű láncból álló darabok. A gyöngyök is megjelennek, de nem a megszokott, visszafogott stílusban. Merész formájú gyöngyös ékszerek kerülnek piacra, amelyek valóban passzolnak a lezser öltözékhez.

A formák és trendek kapcsán említettük a tengerparti mintákat. Nos, ez visszaköszön majd az ékszereknél is: a színes karkötők apró, nyaralást idéző charmokkal hódítanak. Egy pálmalevél vagy tengeri csillag motívum napsárga anyaggal azonnal trendivé tesz.  

Vagy képzeljünk el egy puffos ujjú blúzt, amihez nagyméretű, hangsúlyos láncot veszünk. Ugyanez a blúz gyöngyékszerrel más stílust teremt. A határ csak a képzelőerő, amelyet bátran szabadjára lehet engedni ebben az évben.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!