Felfüggesztik a versenyszezont az egyik legismertebb amerikai lóversenypályán

Bulvár, 2023.06.03

Felfüggesztik a lóversenyeket az Egyesült Államok egyik legismertebb pályáján, a Kentucky Derby-nek is otthont adó Churchill Downson az elmúlt időszakban tucatnyi versenyló pusztult el - jelentette be a pálya üzemeltetője.

Lóverseny A Kentucky állambeli létesítményegyüttesben bő egy hónap alatt 12 versenyló pusztult el futam közben vagy az istállókban.

Bill Carstanjen vezérigazgató közleménye szerint ugyan az esetek okai között eddig nem tudtak megállapítani kapcsolatot, az elővigyázatosság azt kívánja, hogy félbeszakítsák a versenypályán a tavaszi szezont a jövő héttől, és a futamokat egy közeli pályára, Ellis Parkba vigyék át. A mostani hétvégére tervezett versenyeket még a tervek szerint megrendezik Churchill Downson.

A közlemény szerint mindenre kiterjedő vizsgálatot rendeltek el annak érdekében, hogy javíthassák a versenypálya felületét, a biztonsági előírásokat és az üzemeltetési eljárások egészét.

A halálesetek a Kentucky Derby versenyhétvégét megelőző héten kezdődtek április végén, a legutóbbi tragédia múlt szombaton történt, miután egy tapasztaltnak számító ló, Kimberly Dream, amely 61. versenyét futotta, felbukott és sérülései miatt el kellett altatni. Egy nappal korábban egy másik ló szintén verseny közben sérült meg, amiből nem tudott felkelni.

Fotó: Illusztráció/MTI/Archív
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!