De a tökéletes recept önmagában sajnos nem mindig elég, szükség van egy jó minőségű tapadásmentes serpenyőre is a zavartalan és zökkenőmentes palacsintasütés érdekében. Ennek megvásárlása nem olyan bonyolult folyamat, viszont érdemes előtte egy kicsit tájékozódni a témában.
Milyen anyagból készülnek a tapadásmentes serpenyők?
Természetesen nemcsak a palacsinta sütése okozhat hasonló helyzeteket, így egyéb ételek elkészítésére alkalmas tapadásmentes serpenyők beszerzését is célszerű átgondolni. A
mabadi.hu sütésre alkalmas edényei számos lehetőséget kínálnak számunkra.
Teflon vagy kerámiabevonattal készülnek a tapadásmentes serpenyők, melyek alapanyaga jellemzően alumínium vagy rozsdamentes acél, aminek inox a másik neve. A rozsdamentes acél acélból és egyéb fémekből készült ötvözet, melyet a króm védi a rozsdásodástól.
A rozsdamentes acél az egyik legtartósabb fém, amit az ára is tükröz, viszont időtállósága mindenképpen növeli az értékét. Megfelelő használat mellett hosszú évekig emelheti konyhai felszereléseink színvonalát.
A rozsdamentes acél emellett nagyon jól és egyenletesen tartja a hőt, így optimalizálja a főzési, sütési hőmérsékletet is. Érdemesebb ezt választani az alumínium helyett, az ára mindenképp megtérül a hosszabb élettartam következtében.
Hogyan marad tartós a tapadásmentes serpenyő?
A tapadásmentes bevonatok közül a teflon strapabíróbb, mint a kerámia, viszont csak akkor, ha betartjuk a használatára vonatkozó szabályokat.
Súrolószer és dörzsölés helyett puha felületű szivacs alkalmazása javasolt a tisztítás során. Kerüljük a maró anyagokat és kizárólag fa, szilikon vagy műanyag eszközöket használjunk a főzés során, mert ellenkező esetben fémmel meg is karcolhatjuk a felületét.
A sütés vagy főzés megkezdésekor érdemes olajjal vagy vajjal kikenni a serpenyőt, így elkerülhetjük a letapadást és a serpenyő túlhevülését is.
Mi a tökéletes palacsintatészta receptje?
A tökéletes palacsinta elkészítéséhez először is végy egy tapadásmentes serpenyőt, majd tedd félre. Ha ez megvan, nyugodtan kikeverheted a finom tésztát, a siker biztosítva van a kielégítő végeredményhez.
Kavarj ki 4db tojást 50dkg liszttel, csipet sóval, 4 evőkanál cukorral (ez tetszés szerint elhagyható), 7 dl tejjel és 5 dl szódavízzel, majd adj hozzá 6 evőkanál étolajat. Ehhez elegendő mindössze egy egyszerű kézi habverő, nem kell semmilyen más konyhai eszköz.
Aztán már sütheted is a fenséges palacsintákat a nagyszerű tapadásmentes serpenyődben a családod legnagyobb örömére!
(Webrádió)
Véleménye van? Szóljon hozzá!