Hogyan válassz tökéletes tapadásmentes serpenyőt?

Bulvár, 2022.12.16

Ki az, akinek még soha nem égett oda egyetlen palacsintája sem a serpenyője aljára? Bizonyára nagyon sokan átéltünk már ilyen kellemetlen szituációt, ami valljuk be, nem is mindig olyan bosszantó, főleg, ha szeretjük az üres palacsintát.

Serpenyő
De a tökéletes recept önmagában sajnos nem mindig elég, szükség van egy jó minőségű tapadásmentes serpenyőre is a zavartalan és zökkenőmentes palacsintasütés érdekében. Ennek megvásárlása nem olyan bonyolult folyamat, viszont érdemes előtte egy kicsit tájékozódni a témában.

Milyen anyagból készülnek a tapadásmentes serpenyők?

Természetesen nemcsak a palacsinta sütése okozhat hasonló helyzeteket, így egyéb ételek elkészítésére alkalmas tapadásmentes serpenyők beszerzését is célszerű átgondolni. A mabadi.hu sütésre alkalmas edényei számos lehetőséget kínálnak számunkra.

Teflon vagy kerámiabevonattal készülnek a tapadásmentes serpenyők, melyek alapanyaga jellemzően alumínium vagy rozsdamentes acél, aminek inox a másik neve. A rozsdamentes acél acélból és egyéb fémekből készült ötvözet, melyet a króm védi a rozsdásodástól.

A rozsdamentes acél az egyik legtartósabb fém, amit az ára is tükröz, viszont időtállósága mindenképpen növeli az értékét. Megfelelő használat mellett hosszú évekig emelheti konyhai felszereléseink színvonalát.

A rozsdamentes acél emellett nagyon jól és egyenletesen tartja a hőt, így optimalizálja a főzési, sütési hőmérsékletet is. Érdemesebb ezt választani az alumínium helyett, az ára mindenképp megtérül a hosszabb élettartam következtében.

Hogyan marad tartós a tapadásmentes serpenyő?

A tapadásmentes bevonatok közül a teflon strapabíróbb, mint a kerámia, viszont csak akkor, ha betartjuk a használatára vonatkozó szabályokat.

Súrolószer és dörzsölés helyett puha felületű szivacs alkalmazása javasolt a tisztítás során. Kerüljük a maró anyagokat és kizárólag fa, szilikon vagy műanyag eszközöket használjunk a főzés során, mert ellenkező esetben fémmel meg is karcolhatjuk a felületét.

A sütés vagy főzés megkezdésekor érdemes olajjal vagy vajjal kikenni a serpenyőt, így elkerülhetjük a letapadást és a serpenyő túlhevülését is.

Mi a tökéletes palacsintatészta receptje?

A tökéletes palacsinta elkészítéséhez először is végy egy tapadásmentes serpenyőt, majd tedd félre. Ha ez megvan, nyugodtan kikeverheted a finom tésztát, a siker biztosítva van a kielégítő végeredményhez.

Kavarj ki 4db tojást 50dkg liszttel, csipet sóval, 4 evőkanál cukorral (ez tetszés szerint elhagyható), 7 dl tejjel és 5 dl szódavízzel, majd adj hozzá 6 evőkanál étolajat. Ehhez elegendő mindössze egy egyszerű kézi habverő, nem kell semmilyen más konyhai eszköz.

Aztán már sütheted is a fenséges palacsintákat a nagyszerű tapadásmentes serpenyődben a családod legnagyobb örömére!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!