Hogyan válasszunk megfelelő smoothie maker készüléket

Bulvár, 2019.12.21

Imádja a zöldséget és gyümölcsöt annak minden formájában? Hogyisne, hiszen tele vannak vitaminnal és egyedi ízekkel.

Smoothie Lehet azonban, hogy nem mindig szeretné darabonként, vagy egészben fogyasztani ezeket. Éppen ezért érdemes beszerezni egy kiváló smoothie mixert. Ez a vitaminokkal tele nagyszerű ital gyakorlatilag bármely gyümölcsből vagy zöldségből elkészíthető. De hogyan válasszunk megfelelő smoothie makert? Ehhez nyújtunk tanácsot Önöknek az alábbi sorokban.

A felvett teljesítményé a főszerep

Elsősorban a készülék felvett teljesítményével érdemes foglalkozni. A készüléknek megfelelő magasságúnak kell lennie annak érdekében, hogy ne melegedjen túl használat közben. Egyébként logikus, hogy minél nagyobb a felvett teljesítmény, annál nagyobb a mixer teljesítménye is. Ami a konkrét számokat illeti, a felvett teljesítmény 100 és 1700 W között található. A feltüntetett alsó határhoz közeli felvett teljesítmény azonban teljességgel alkalmatlan a használathoz.   A legolcsóbb modelleknél a felvett teljesítmény 180 W körüli. Az alkalmankénti használathoz azonban ez is megfelel. A kiváló smoothie készítő esetében a felvett teljesítmény 300 - 500 W közötti. A keményebb alapanyagok, mint pl. a mogyoró darálásához a legalább 1000 W felvett teljesítményt igénylő készülékek megfelelők.

Fordulatszám és sebesség

Tudja, hogy a készülékben lévő kés hány fordulatot végez egy perc alatt? Ezt a fordulatszám árulja el Önnek. Ez minden smoothie maker esetében pontosan meg van adva. A legalacsonyabb a percenkénti 10000-es fordulatszám  Optimális esetben a modell fordulatszáma 20000 ford. /perc. Ezek gyorsabbak és nagyobb a teljesítményük. A modellek túlnyomó többsége egy sebességfokozatú. Egyébként két- vagy három sebességes verziók is léteznek.  

Az anyag, amelyből a mixer készül

Ügyeljen arra, hogy a gép alapteste rozsdamentes acélból készüljön. Fontos, hogy erős és ütésálló legyen. A műanyag alaptest ugyan olcsóbb, de rövidebb az élettartama. Az edény rendszerint műanyagból készül. Ez legyen kiváló minőségű, amely edénymosogatóban is elmosható.  

Hasonlítsa össze az egyes modelleket

Vásárlás előtt mindenképpen érdemes összehasonlítást végezni az aktuálisan beszerezhető smoothie mixerek között. Szerencsére ennél mi sem egyszerűbb. A vásárláshoz látogasson el a https://oszinterecenzio.hu/ weboldalra.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!