TV műsor

Kolostorban keresték a rendőrök Franciaország legkeresettebb emberét

Bulvár, 2018.01.09

Egy délnyugat-franciaországi kolostort kutattak át kedden a rendőrök, mert valaki felismerni vélte azt a most 57 éves francia férfit, akit azóta keres a rendőrség, amióta hét évvel ezelőtt a felesége és négy közös gyerekük holttestét a házuk udvarán elásva találták meg.

Az északnyugati Nantes-ban élő család 2011. április 4. óta nem adott magáról életjelet, és minden arra utalt, hogy külföldre költöztek. Két héttel később találták meg a 49 éves anya és a négy - 21, 18, 16 és 13 éves - gyermek holttestét, akiket feltételezhetően lelőttek. A holttesteket a család két kutyájának maradványaival együtt találta meg a rendőrség házuk terasza alatt elásva a kertben. Miután a rendőrök más holttestet nem találtak, hét éve keresik az eltűnt családfőt.

Xavier Dupont de Ligonnes Citroen típusú gépkocsiját a gyilkosságok után néhány nappal a rendőrség megtalálta annak a dél-franciaországi település, Roquebrune-sur-Argens egyik szállodájának a parkolójában, ahol Nantes-ba költözése előtt a család élt. A férfi itt töltötte - egyedül - a család eltűnése utáni egyik éjszakát, április 15-én. Ezt követően teljesen nyoma veszett.

Az Ouest France című francia regionális lap beszámolója szerint kedden ennek a településnek a kolostorába vonultak ki a Nantes-i bűnügyi rendőrség nyomozói, de hivatalos források szerint senkit nem állítottak elő. Az Ouest France értesülése szerint ugyanis szemtanúk a teljes magányban és csendben élő szerzetesek kolostorának egyik miséjén a tavalyi év végén felismerni vélték a hét évvel ezelőtt eltűnt családfőt. A nyomozók kedden több órát töltöttek a kolostorban, de nem sikerült a férfi nyomára bukkanniuk - közölték rendőrségi források.

Jóllehet az elmúlt években közel 900 bejelentés érkezett és több ezer nyomozati jegyzőkönyv született az ügyben, a rendőrség nem biztos abban, hogy a férfi él-e még.

Az elmúlt években a világ minden tájáról érkeztek bejelentések Xavier Dupont de Ligonnes-ról, aki ellen nemzetközi elfogató parancs van érvényben.

A rendőrök feltételezése szerint 2011-ben előre kitervelt emberölés történt, ugyanis a ház bérleti szerződését felmondták, a barátokat és a gyerekek iskoláját levélben arról értesítették, hogy külföldre költözik a család. Valamennyi szekrényt kiürítették, a házat teljesen lezárták és kiírták, hogy "a postai küldeményeket kéretik visszaküldeni a feladónak". A házban viszont semmilyen erőszakra utaló nyomot nem találtak a rendőrök.

A Versailles-i arisztokrata családból származó családfőt mélyen hívő és gyakorló katolikusnak, valamint jó családapának ismerte a környezete. Pontos munkájáról azonban nem sokat lehetett tudni. A tanúk azt állították: a férfi éttermeket és hoteleket térképezett fel turistakönyvek számára, ezért hét közben sokat volt távol.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!