Lakások angol stílusban: elegancia és igényesség

Bulvár, 2022.03.24

Sokféle lakberendezési stílus létezik, a legismertebb a modern, a country és a bohém a klasszikus stílus mellett. Kevesen hallottak azonban az angol stílusról, pedig ennek eleganciája, bája igazán rendkívüli.

Díszpárna Néhány apró rafinériával mi magunk is könnyen varázsolhatunk ilyen otthont magunknak.

Mi jellemző az angol stílusra?

Először is tudnunk kell, hogy ez a lakberendezési mód csak az igazán tágas, nagy belmagasságú lakásokban mutat jól, hiszen alapvetően a pompa, a barokkos díszítettség és a királyi elegancia az angol stílus fő jellemzője. Éppen ezért sokszor túlzsúfoltnak tűnik a szoba, melyet ily módon rendeztek be, bánjunk hát csínján a kellékekkel!

A szigetlakók távolságtartása is megjelenik a stílusban, ugyanakkor a játékosságnak, eklektikának is van helye. Egy-egy jellegzetes tárgy, kiegészítő megléte utal arra, hogy angol stílusban berendezett lakásba léptünk be.

A cikornyás bútorok, a fémből készült tárgyak, az apró virágmintás lakástextilek, a képzőművészeti alkotások és a pasztellszínű falak mindenképp jelen kell, hogy legyenek. Jellegzetes bútor a barokkos kanapé, a robusztus fémkeretes ágy, a komód, a hatalmas étkezőasztal és a lábakon álló fürdőkád.

Az angol stílusú nappali

Az ilyen helyiségben mindig megjelenik a pompa, a nagyszerűség. Legkönnyebben a nappalit lehet berendezni angol stílusban. Ehhez a legjobb, ha középre egy nyitott kandallót helyezünk, mely tekintélyt parancsolóan uralja a szobát. Emellé remek kiegészítő lehet az öntöttvas rostély, és mindenképp szerezzünk be fémből készült dísztárgyakat is: nagyobb vázát, szép gyertyatartót.

Figyelemfelkeltő helyen álljon a kanapé, rajta fodros kárpit és párnák! A virágmintáról nem szabad elfeledkeznünk, a lakástextilek ilyenek legyenek! Stílusban passzoló, mintás díszpárnahuzat a Díszpárna.com Webáruház oldaláról rendelhető, ráadásul további lakásdekorációkat is találunk itt. Ezekkel az igényes kiegészítőkkel könnyedén elegánssá varázsolhatjuk a helyiséget.

Helyezzünk el egy nagyobb méretű, aranykeretes tükröt is a falra, hogy a nappali még tágasabbnak, fényesebbnek tűnjön!

A lakás többi helyisége

A hálószobában is helye van az angol stílusnak, itt is részesítsük előnyben a kis virágmotívumokat, de az ágyterítő lehet csipkés is. A díszes franciaágy és a hozzá illő éjjeli szekrények váza is fémből legyen, s mindez ívelt, csigavonalú!

A konyhában a divatos porcelánokat jól látható helyre tegyük, és szerezzünk be autentikus konyhai evőeszközöket is! Az ebédlő is legyen tágas, nagy méretű körasztal foglaljon helyet a közepén, természetesen ez is kovácsoltvas legyen. Virágmintás, tavaszi hangulatot árasztó terítővel takarjuk le!

A fürdőszobában is kerüljük a modernséget, ha az angol stílusról van szó: hagyománytisztelet, tekintélyelvűség legyen itt is a kulcsszavunk. Lábakon álló kád, díszes csaptelep, porcelán szappantartó a legjobb választás.

Az angol stílusú otthon eleganciája mindenkit lenyűgöz és megnyugtat.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!