Második világháborús harcjárművek makettezők számára

Bulvár, 2019.11.21

A harcjárművek robosztus megjelenése és teljesítménye egészen lenyűgöző. A strapabíró, extrém körülményekre felkészített gépekben méretarányos makettek formájában már bárhol lehet gyönyörködni.

Modellfutár Az alábbiakban második világháborús tankokat és repülőket mutatunk be, továbbá tanácsot adunk a makettek kiválasztásával kapcsolatban.

Második világháborús tankok és repülők

A második világháborús harcjárművek a mai napig számos makett rajongó számára a legérdekesebb darabok. A hatalmas csaták során különböző tankok, repülők és terepjárók, illetve további járművek kerültek bevetésre.

A tankok a második világháborúban jóval nagyobb szerepet kaptak a csatákban. Az első világháború alatt a tankok tűzereje az ellenséges vonalak áttörése közben még sokszor nem volt elegendő. A második világháborúban viszont a tankok már számos csatát döntöttek el. Az oroszok által 22. 000 darabban gyártott T-34-esek a német típusokhoz viszonyítva gyengébbek voltak, de mennyiségben túlszárnyalták a germán páncélosokat. A németek oldaláról természetesen a híres Tigris tankokat érdemes kiemelni. A Tigrisek a műszaki feladatokat tekintve hatalmas kihívást jelentettek, viszont a harctéren kifejezetten hatékonynak bizonyultak. Érdekesség, hogy minden Tigris tank saját kezelési útmutatót kapott a részletes műszaki tájékoztatás érdekében.

A repülők az első világháború korai szakaszában még csak felderítési célokat szolgáltak. 1917 tájékán azonban már számos bombázó és harci repülő teljesített szolgálatot. A második világháború a repülők szerepét is tovább növelte. A kurszki csatában összesen 2800 szovjet repülő harcolt 2000 német repülő ellen. A hatalmas légi csaták a háború alatt folyamatosak voltak, különösen az 1940-es brit-német összecsapások során.  

Szakértők szerint a második világháború legjobb repülője a német Focke-Wulf FW-190 volt. Az FW-190 repülőgépeket BMW motorok hajtották, amelyek kiváló hatékonyságról adtak tanúbizonyságot. Az FW-190 harci repülők különösen jól teljesítettek az éjszakai hadműveletek folyamán.

Ha fontos a tökéletes részletgazdagság és a realisztikus festés, tekintsd meg a Modellfutár webáruházban található élethű maketteket!

Tanácsok a harcjármű makettek kiválasztásához

Célszerű a kedvenc csaták összes harcjárművét begyűjteni. A teljes kollekcióban a szövetségesek és a tengelyhatalmak tankjai, repülői és terepjárói mellett számos további modell közül lehet választani.

A tökéletes választás érdekében ajánlott részletesebben megismerni a történelmi csatákat. A csaták járműveinek felfedezése új kedvenceket eredményez, és értékes műszaki tudást nyújt. A makettek gyűjtése így nem csak hobbi, hanem szórakoztató tanulási folyamat is.  

A minőségen nem érdemes spórolni. Fontos, hogy a harcjárművek robosztus látványt nyújtsanak, és minőségi anyagokból készüljenek.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!