Megújult az esztergomi bazilika előtti tér

Bulvár, 2023.05.31

Elkészült az esztergomi bazilika előtti tér felújítása, a beruházás során egy Tourinform irodát is telepítettek a tér közelébe - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a munkálatok során 7300 négyzetméteren rendezték a zöldfelületeket, a felhajtó rámpa két oldalán virágokat, 15 fát ültettek, öntözőrendszert építettek ki, 18 új padot helyeztek el, korszerűsítették az elektromos hálózatot, valamint megújították a közvilágítást.

A több mint 300 millió forint értékű állami támogatással megvalósult projektet az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel és az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel konzorciumban valósította meg.

A városháza közleménye szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese az átadáson elmondta, hogy az év első négy hónapjában az előző évhez képest 48 százalékkal több külföldi turista látogatott el Esztergomba.

Suhajda-Molnár Anikó hozzátette, a város szálláshelyei tavaly 114 ezer vendéget és 243 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ezzel pedig Esztergom volt a második legnépszerűbb turistacélpont a térségben.

A 2023-as nyári hónapokra eddig 41 ezer vendégéjszakára érkezett be előfoglalás Esztergomban, amelynek 80 százaléka belföldi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!