Nemzeti Vágta - Az Érdi Vágtával folytatódnak az előfutamok

Bulvár, 2022.07.20

Az Érdi Vágtával folytatódnak a Nemzeti Vágta előfutamai szombaton Simonpusztán, a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban. Az egész napos családi rendezvényen színes programokkal várják az érdeklődőket.

A Nemzeti Vágta érdi előfutamát az idén negyedik alkalommal rendezik meg Simonpusztán, a Nemzeti Lovaskultúra Központban, a rendezvényre a belépés ingyenes.

A programok között szerepel kézműveskedés, sétalovagoltatás, kirakodóvásár, kisállatsimogató, tűzoltóautó és -felszerelések bemutatása - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a programok 11 óra 30 perckor a IV. Érdi vágta és Kishuszár vágta előfutamaival kezdődnek. Délután a Simonpuszta NLHE növendékeinek és a Dabasi Csikósoknak a bemutatója szerepel a programban. Sztárok a nyeregben címmel lovas ügyességi vetélkedőt is rendeznek, de a Széchenyi Produkció táncelőadását és trükklovas bemutatót is láthat a közönség. A IV. Érdi Nemzeti Vágta döntő futama 18 órakor lesz.

További információ a programokról a https://www.simonpuszta.hu/ címen érhető el.

A Nemzeti Vágta döntőjét október első hétvégéjén, 1-jén és 2-án rendezik meg Budapesten, a Hősök terén. Az eseményen az ország legjobb amatőr lovasai mérhetik össze tudásukat. A budapesti fináléra kvalifikáló versenyek májustól szeptemberig zajlanak 9 magyarországi és 4 határon túli helyszínen.

Az elővágták sorozata május 28-án a Vajdasági Vágtával vette kezdetét, és szeptember 10-én a Viharsarki futammal zárul.

A 15. Nemzeti Vágtán a múltidézés, a 15 év legszebb pillanatainak felelevenítése mellett a jövő lovasgenerációjáé a főszerep. Az idei rendezvény a gyerekeket, fiatalokat helyezi középpontba, a hagyományok továbbörökítését, a lovassportok, a lovaglás népszerűsítését.

A 15. évforduló alkalmából a magyar lovasiskolák 150 legtehetségesebb növendékének ünnepélyes felvonulásával kezdődnek a budapesti futamok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!