Nemzeti Vágta: Őcsény lovasa nyerte az érdi előfutamot

Bulvár, 2022.07.23

Őcsény lovasa, Németh János nyerte Galaxy nevű lován a Nemzeti Vágta szombaton megrendezett érdi előfutamát.

Másodikként Ácsteszér versenyzője, Vörös Tamara és Marina nevű lova, harmadikként Kétegyháza képviseletében Prágai Márk és a Maja nevű ló, negyedikként pedig a naszályi Hetényi Evelin futott be Licino Leonidasz nevű lován - tájékoztatták a szervezők szombaton az MTI-t.

A Kishuszárok küzdelmét Orosháza nyerte, Hajdu Fanni lovas Nárcisz nyergében ért elsőként célba. A második Érd lett Juharos Jadviga Mirza nevű lovával, míg harmadikként Jessika Kisova a nyergében BZ Silver futott a célba Inárcs képviseletében. Negyedik helyezést ért el Berente versenyzője, Mollnár Molli lovas és Baroness nevű lova.

A négy-négy első helyezett vesz részt az idei Nemzeti Vágtán október 1-2. között a fővárosi Hősök terén.

A Nemzeti Vágta érdi előfutamának a simonpusztai Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ adott otthont, ahol a versenyeken kívül egész nap programokkal, egyebek mellett kézműveskedéssel, sétalovagoltatással, kirakodóvásárrál várták az érdkelődőket a szervezők.

A Nemzeti Vágta döntőjét október első hétvégéjén, 1-jén és 2-án rendezik meg Budapesten, a Hősök terén. Az eseményen az ország legjobb amatőr lovasai mérhetik össze tudásukat. A budapesti fináléra kvalifikáló versenyek májustól szeptemberig zajlanak 9 magyarországi és 4 határon túli helyszínen.

Az elővágták sorozata május 28-án a Vajdasági Vágtával vette kezdetét, és szeptember 10-én a Viharsarki futammal zárul.

A következő előfutam augusztus 6-án Abonyban lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!