Páros társasjátékok minden alkalomra

Bulvár, 2020.10.15

A társasjátékokat a közhiedelem szerint csak társaságban lehet játszani. Bizonyos fajta játékok valóban akkor élvezetesek, ha többen vesznek benne részt, de egy sor játék egyedül is vagy párban is játszható, legfeljebb sokkal pörgősebb játszmákra kell készülni, mint nagyobb közösségben.

Társasjáték
Nem kell tehát csapatot gyűjteni magunk köré. Ha ketten vagyunk, akkor is társasozhatunk, amiben leverhetjük a tesót vagy a házastársunkat, hiszen mindannyiunkban ott szunnyad a játékos gyermeki énünk, csak felnőttként sokszor nincs időnk kiengedni, vagy félünk megmutatni, kik is vagyunk valójában. Pedig jó társaságban nincs mitől félni. Ha magadra vagy ismerősödre illenek a fentiek, ne hagyd ki a lehetőséget, hogy egy meglepi buli alkalmával megismertesd pár érdekes játékkal.

Népszerű társasjátékok - ezeket válaszd

A társasjáték név alatt minden nem egyedül játszható játékot értünk, aminek kialakult szabályrendszere van. A játékiparban az egyedi fejlesztés a divat, sokan vágtak bele a játékkészítésbe az elmúlt időszakban, ezért a kínálat szinte végeláthatatlan. Az elterjedt online szórakoztatás mellett ezek a valódi közösségre építő megoldások egyre népszerűbbek manapság. Azok a játékok válnak slágertermékké, amik követve a trendeket, gyors, pörgős fordulókból állnak.  

Társasjátékot 3 éves kortól 100 évesig ajánlott választani. Ha csak ketten vagytok, és szeretnétek elütni az időt egy érdekes játékkal, játszhattok párban is. Így sokkal gyorsabb lesz a játék menete.

Vannak játékok, amik csak nagyobb társaságnál működnek, viszont a gyorsaságra vagy a villámgyors gondolkodásra épülő játékokkal nem lőhettek mellé. Ide soroljuk a kártyajátékokat is, nem csak a hagyományos, könyvnyi szabállyal rendelkező hosszadalmas játékot. Ezek mellett a memóriajátékokat is lehet egyedül játszani, legfeljebb más szabályokat kell alkalmazni a kirakás során, bár kétségtelen, hogy társaságban sokkal izgalmasabbak. Fogjatok hát neki, számtalan érdekes társasjátékot játszhattok a családdal közösen.  

Társasjáték 2 főre

Ismeritek a Sztorikockát? Ezzel az egyszerű játékkal kisiskoláskortól gurgulázó nevetésben lehet részetek. Ha a gyerekeket is bevonjátok, mindenki csak nyer. Ti ámulhattok, milyen kreatívak a gyerekeitek, jókat derülhettek az általuk kitalált történeteken, Ti pedig belátjátok majd, hogy a képzelőerő és a fantázia mennyire kikopik a felnőtt lét mindennapjaiból.

Kitartó gyakorlással azonban Ti is profik lehettek a kitalált történetek elmesélésében. A játékban több, különböző képpel ellátott dobókocka segítségével kell meséket kitalálni.

A párban játszható játékokat sok esetben tartós fémdoboz védi, mely tökéletes védelmet nyújt hosszabb utak során vagy vizes helyszíneken. A bonyolultabb szabályrendszerű, dobozos kivitelű játékok általában több részből, kártyából állnak össze, ezért azokat inkább asztal körül érdemes játszani.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!