Visszanézhető a Budapest Fashion & Tech Summit konferencia

Bulvár, 2020.12.04

Harminc országból több mint négyezer néző követte élőben az elmúlt napokban a Magyar Divat & Design Ügynökség első digitálisan megvalósított Budapest Fashion & Tech Summit (BFTS) konferenciáját, amely most teljes egészében visszanézhető a neten.

A nemzetközi előadók tolmácsolásában olyan, a divatipart érintő fontos kérdések kerültek előtérbe, mint a fenntarthatóság, a technológiai innováció, a járványhelyzet divatiparra gyakorolt hatása, valamint az üzleti modellek változásai. A kétnapos esemény valamennyi előadása megtalálható a BFTS hivatalos felületein - közölte a szervező Magyar Divat & Design Ügynökség pénteken az MTI-vel.

Harmadik alkalommal rendezték meg a szakértők és regionális szakemberek konferenciáját, a Budapest Fashion & Tech Summit-ot. Az idei rendezvény különlegességét digitális jellege adta, nagynevű divatipari szaktekintélyek élőben jelentkezve vettek részt az MDDÜ eseményén.

A BFTS-en tizennégy ország 29 előadója szólalt fel. A konferencia nyitányaként Anna Dello Russo és az MDDÜ vezetője, Bata-Jakab Zsófia a fenntarthatóság jövőjéről, a divatipar globális változásairól beszélgetett az olaszországi Pugliában. Az érdeklődők ismert szakemberek előadásait és beszélgetéseit hallgathatták meg, köztük volt a divatszakértő Anna Dello Russo, a Condé Nast Italia korábbi munkatársa, a Vogue Japán kreatív igazgatója; Luceny Fofana, a Burberry marketing igazgatója vagy Stefan Siegel, a kortárs és kezdő tervezőkre hangsúlyt fektető Not Just a Label oldal alapítója. Szó volt a technológiai újdonságokról, a környezettudatos megoldásokról is.

A közlemény kiemeli: az esemény megvalósításával Budapest ismét egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy felkerüljön a fenntartható divatvárosok palettájára és iránymutató szerepet töltsön be a közép-európai régió fenntarthatóbbá tételében.

A konferencia teljes hosszában elérhető a BFTS Facebook-oldalán, az előadások videói pedig a konferencia YouTube-csatornáján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!