A Continental Dohányipari Zrt. emelte a sátoraljaújhelyi gyárában dolgozók bérét

Gazdaság, 2024.03.28

Tizenöt százalékos alapbérfejlesztést hajtott végre, valamint bruttó 230 millió forint jutalmat osztott szét a sátoraljaújhelyi dohánygyárában dolgozó munkavállalói körében a Continental Dohányipari Zrt. - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A több mint ötszáz munkavállalót foglalkoztató dohánygyárban több mint tizenöt éve működik teljesítménymenedzsment-rendszer, ennek keretében idén 496, a dohánygyárban és az expandáló üzemekben dolgozó kapott jutalmat, átlagosan havi keresetük közel 120 százalékának megfelelő összeget.

Az értékelési skála 200 százalékig terjedt, így a leginkább kimagasló teljesítményt nyújtó munkavállalók kéthavi bérnek megfelelő összeggel gazdagodtak. A jutalmat a 2023 végén folyósított karácsonyi bónuszon felül kapta meg minden munkatárs - írták a közleményben.

A Continental egyúttal bérfejlesztést is végrehajtott az üzemi tanáccsal és a munkavállalók szakszervezetével egyetértésben, amelynek eredményeként a dolgozók alapbére február 1-től 15 százalékkal, a felhasználható cafeteria keretösszege pedig éves szinten 100 ezer forinttal emelkedett - írták.

A magyar családi tulajdonban álló Continental Dohányipari Csoport több, Európában működő dohányipari vállalatot egyesít. Az 1996-ban alapított cégcsoport jelenleg mintegy hétszáz dolgozót foglalkoztat, érdekeltségei közé tartozik a szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt. és a sátoraljaújhelyi dohánygyár, de Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

A Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele a legutóbbi, 2022-es lezárt üzleti évben 63,7 milliárd forint, egy évvel korábban pedig 56,4 milliárd forint volt. Adózott eredménye 2022-ben 8,2 milliárd forintot, míg 2021-ben 6,4 milliárd forintot tett ki.

Mint írták, a 2023-as üzleti évet még nem zárták le a társaságnál, de az előzetes számítások alapján az eredmények felül fogják múlni a 2022-re vonatkozó adatokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!