A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal másik távhőszolgáltatót jelölt ki Dunaújvárosban

Gazdaság, 2021.06.24

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatban vonta vissza a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) távhőszolgáltatói működési engedélyét, és július 1-jétől az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt.-t (MVM OTSZ) jelölte ki a távhőszolgáltatás ellátására Dunaújvárosban.

A MEKH az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felidézi, hogy a Fejér megyei település polgármestere májusban tájékoztatta a hivatalt arról, hogy a város június 30-ával felmondta a DVCSH-val a távhőellátó közművek működtetésére megkötött üzemeltetési-vállalkozási szerződést.

A MEKH a hatályos jogszabályok szerint eljárva megvizsgálta a kialakult helyzetet, és úgy értékelte, hogy a szerződés felmondása miatt a településen július 1-jétől nem lesz biztosított a távhőellátás, mivel az eddigi szolgáltató szerződés hiányában már nem lesz jogosult a távhővezeték-hálózat üzemeltetésére, ugyanakkor a távhőszolgáltatást nem lesz képes egyetlen más társaság sem jogszerűen ellátni, mivel engedélyhez kötött tevékenység.

A hivatal megállapította, hogy mindez súlyosan veszélyezteti a dunaújvárosi lakosok ellátásbiztonságát, amely kiemelt közérdek, ezért határozatban döntött arról, hogy a távhőszolgáltatási feladatok ellátására az MVM OTSZ Zrt.-t jelöli ki.

A távhőfelhasználók, azaz mintegy 20 ezer háztartás ellátásbiztonságának megőrzése érdekében a MEKH arra törekedett, hogy azt a társaságot jelölje ki új szolgáltatónak, amely a rendelkezésére álló rövid határidőn belül képes lesz átvenni a távhőszolgáltatási feladatokat.

A felhasználók ellátása az átadás-átvétel során is folyamatos marad, teendőjük nincs - emelte ki a hivatal közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!