A vártnál jobban nőtt a tartós javak megrendelése az Egyesült Államokban márciusban

Gazdaság, 2024.04.24

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jelentősebben bővült havi szinten a tartós javak megrendelése márciusban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdai jelentése alapján.

Márciusban a tartós javak megrendelése az Egyesült Államokban 2,6 százalékkal nőtt havi összevetésben. Az elemzők 2,5 százalékos havi bővülést vártak az év harmadik hónapjában a februárban regisztrált 0,7 százalékos növekedést követően.

Tavaly november óta márciusban nőtt a legnagyobb mértékben havi szinten a tartós javak megrendelése, elsősorban a szállítóeszközök iránti erőteljes keresletnek köszönhetően. A járművek, a nem védelmi célú repülőgépek és a védelmi célú repülőgépek megrendelése is bővülést mutatott. Emellett a számítógépek és elektronikai termékek, az elektromos berendezések, készülékek és alkatrészek, valamint a fémtermékek megrendelései is nőttek.

A szállítóeszközök nélkül a tartós fogyasztási cikkek megrendelése 0,2 százalékkal nőtt havi bázison az elemzők által várt 0,3 százalékos bővülés helyett az előző havi 0,1 százalékos növekedést követően.

Tartós javakon statisztikai értelemben a legalább három éven keresztül használatban lévő javakat értik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!