A vártnál kevésbé romlott a feldolgozóipar teljesítménye a philadelphiai körzetben szeptemberben

Gazdaság, 2019.09.19

A vártnál kevésbé romlott a feldolgozóipar teljesítménye az Egyesült Államok közép-atlanti térségében szeptemberben.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) philadelphiai ága csütörtökön közölte, hogy a feldolgozóipar teljesítményét tükröző mutató 12,0 pontra süllyedt az augusztusi 16,8 pontról. Elemzők rosszabb teljesítményre, átlagosan 11,0 pontra számítottak szeptemberről.

A nullánál kisebb érték a feldolgozóipar teljesítményének csökkenését jelzi, a pozitív érték pedig bővülésre utal.

Az index, amely júliusban 21,8 ponton érte el idei maximumát, a második egymást követő hónapban csökkent.

Szeptemberben az új megrendelések alindexe 25,8 pontról 24,8 pontra csökkent. A teljesített rendeléseket tükröző mutató 19,0 pontról 26,4 pontra, a teljesítésre váró rendeléseké pedig 9,1 pontról 17,6 pontra nőtt.

A ráfordítási árak alakulását tükröző alindex értéke az augusztusi 12,8 pontról 33,0 pontra, az értékesítési árak változását tükröző mutató értéke pedig 13,0 pontról 20,8 pontra nőtt.

A foglalkoztatási mutató 3,6 pontról 15,8 pontra, míg az átlagos munkaidőé 6,8 pontról 13,0 pontra nőtt.

A vállalkozások még kevésbé optimisták a jövőt illetően, a várakozásokat tükröző index értéke az előző havi 32,6 pontról 20,8 pontra mérséklődött szeptemberben. Az új megrendelések alindexe 44,1 pontról 35,2 pontra csökkent.

Elemzők szerint a Fed philadelphiai körzetének feldolgozóipari aktivitásról közölt adata általában az országos trendet tükrözi.

Az amerikai gazdaság teljesítményének nagyjából 11 százalékát lefedő feldolgozóipart viseli meg legjobban az Egyesült Államok és a Kína között több mint egy éve dúló kereskedelmi háború.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!