A WHC cégcsoport részévé válik a pécsi Állás-Pont 2000 Kft.

Gazdaság, 2024.05.21

Dél-dunántúli piaci pozíciójának megerősítése érdekében felvásárolja a pécsi Állás-Pont 2000 Kft.-t a HR-szolgáltatások nyújtásával foglalkozó WHC - közölte a cégcsoport kedden az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, hogy a magyar tulajdonú, több mint három évtizedes szakmai múlttal rendelkező, a kelet-közép-európai régióban tevékenykedő WHC cégcsoport az akvizícióval egy több mint húsz éve Pécsen működő munkaközvetítő száz százalékos tulajdonrészét szerzi meg.

Közölték: a WHC nemzetközi működésének, szakmai tapasztalatának és méretének köszönhetően a térségben dolgozni vágyó felnőttek, diákok és nyugdíjasok előtt számos munkalehetőséget lesz képes megnyitni, és olyan szolgáltatásokat is kínál, mint például a nemzetközi toborzás, vagy a digitalizált HR folyamatok.

A WHC tíz országban 9000 embert foglalkoztat és több mint 1500 vállalatot szolgál ki. Komplex HR-szolgáltatásai között megtalálható fizikai és szellemi munkaerő kölcsönzés és közvetítés, nemzetközi toborzás, bérszámfejtés, mentoring, diák-, nyugdíjas- és kismama szövetkezeti foglalkoztatás, valamint rehabilitációs munkaerő közvetítés egyaránt - írták a közleményben.

A WHC cégcsoport az MTI érdeklődésére közölte: korábban nem rendelkezett tulajdonrésszel a pécsi cégben, a felvásárlással a pécsi cég beolvad a csoportba, ugyanakkor az akvizíció értékéről üzleti titokra hivatkozva nem adtak tájékoztatást.

Válaszuk szerint a WHC tavalyi magyarországi árbevétele 53,5 milliárd forint volt 1,9 milliárdos nyereség mellett, míg az Állás-Pont Kft. 1,6 milliárd árbevételt ért el 75 millió forintos eredménnyel.

A cégcsoport abban bízik, hogy a pécsi akvizíció eredményeként néhány éven belül 10-15 százalékkal is növelni tudja magyarországi árbevételét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!