Az AutoWallis megkapta a cseh versenyhatóság engedélyét a cseh autókiskereskedelmi piacra lépéshez

Gazdaság, 2024.04.22

A cseh versenyhatóság engedélyezte, hogy az AutoWallis felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, a zárási feltételek teljesítése után a magyar cégcsoport várhatóan az idei első félévben beléphet Csehország autókiskereskedelmi piacára - közölte az AutoWallis hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az AutoWallis az újabb tranzakcióval Csehország három városában jelenhet meg tevékenységével, kezdetben a BMW márkára fókuszálva.

Kiemelték, ezzel az AutoWallis eddigi tevékenységi területe, a magyar és a szlovén mellett a cseh autókiskereskedelmi piacon is jelen lesz. Nagykereskedelmi üzletága ugyanakkor a régió 16 országában forgalmaz több neves autómárkát.

A tájékoztatás szerint az AutoWallis árbevételének több mint fele már eddig is a nemzetközi piacokról származott, ami a jövőben tovább bővülhet.

Ismertették, hogy a tranzakció első lépésében az üzletágat képviselő NC Auto s.r.o. 80 százalékát vásárolják meg, amit két éven belül a fennmaradó részesedés megszerzésével 100 százalékra növelnek.

Az AutoWallis csoport árbevétele a márciusban közzétett gyorsjelentés szerint 2023-ban 36 százalékkal 366 milliárd forintra nőtt, EBITDA-eredménye (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) ezzel megegyező mértékben 19,7 milliárd forintra ugrott. Nettó eredménye 14 százalékkal 9,8 milliárd forintra emelkedett.

Az AutoWallis részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a papír árfolyama 88,60 forint minimumot és 168 forint maximumot ért el, hétfőn záráskor 147 forint volt az árfolyam.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!