Az Egyesült Államokban a vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma márciusban

Gazdaság, 2024.04.03

Az Egyesült Államokban a várakozások felett, nyolc hónapja a legnagyobb mértékben nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma márciusban a humánerőforrás-menedzsment szoftvereket és szolgáltatásokat nyújtó ADP (Automatic Data Processing, Inc.) szerdán publikált legfrissebb havi jelentése alapján.

Az ADP National Employment Report havi jelentés szerint a magánszférában 184 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma márciusban a várt 148 ezres növekedés helyett. A februári foglalkoztatást, felülvizsgálat után, 140 ezres növekedésről 155 ezerre emelte az ADP.

A szolgáltatóipari szektor 142 ezer fővel járult hozzá a teljes márciusi növekedéshez, ezen belül is a szabadidős és vendéglátóipari szolgáltatások 63 ezerrel, a kereskedelmi, szállítási és közüzemi ágazatok pedig 29 ezerrel. A termelőiparban 42 ezerrel nőtt a foglalkoztatás, ezen belül is a legnagyobb, 33 ezer fős növekedés az építőipari alkalmazottak körében következett be.

A vállalkozások mérete szerint az 1-19 alkalmazottat foglalkoztató cégek 27 ezerrel növelték, a 20-49 létszámú cégek pedig 11 ezerrel csökkentették a foglalkoztatottak számát. A középvállalati szektorban az 50-249 közötti létszámú cégeknél 63 ezerrel, a 250-499 közötti létszámú cégeknél pedig 30 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma márciusban. Az 500 alkalmazottnál többet foglalkoztató cégek 87 ezerrel növelték a létszámot márciusban.

Az állásban maradók bérnövekedése 5,1 százalékos volt a hónapok óta tartó folyamatos lassulás után. A munkahelyet váltók bérnövekedése 10 százalékra emelkedett, ez már a második egymást követő növekedés. A legnagyobb bérnövekedés az építőiparban, a pénzügyi szolgáltatásokban és a feldolgozóiparban volt tapasztalható.
https://adpemploymentreport.com/
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!