Az EOS-adósok alig éltek a követeléskezelő által biztosított moratóriummal

Gazdaság, 2021.02.24

Az adósok kevesebb mint 1 százaléka élt tavaly az EOS által önként biztosított moratóriummal - tájékoztatta a kintlévőség-kezelő vállalat az MTI-t szerdán.

A társaság éves jelentését ismertető közleményben kiemelték: amennyiben egy adós 2020-ban a járványra hivatkozott, legfeljebb 6 hónapra felmentést kaphatott az EOS-tól lejárt adóssága törlesztése alól, amire az állami moratórium nem vonatkozott.

A lakosság az állami hitelmoratóriumnak köszönhetően felszabadult forrásait tudatosan próbálta a már lejárt adósságai törlesztésére fordítani - mondta Lencsés Tamás, az EOS Faktor Zrt. ügyvezető igazgatója a közlemény szerint.

Hangsúlyozta: a cég által önként biztosított moratórium lejárt, a bajba került adósok számára azonban továbbra is keresik a szokásos, rugalmas megoldásokat.

Az ügyvezető szerint 2021-ben már látszanak a követeléskezelői piac újraindulásának a jelei. Ez a jelentés alapján a harmadik-negyedik negyedévben jöhet el, attól függően, hogy a vakcinák milyen ütemben érkeznek Magyarországra.

Tavaly az év első negyedében az engedményezői piac jelentősen lelassult, a járvány második hullámának idején pedig szinte teljesen kiürült, mivel nem lehetett sem akkor sem jelenleg felmondani lejárt követelésekhez tartozó szerződéseket - idézték fel.

A közleményben arra is kitértek, hogy az EOS Magyarországnál nem sokkal a járvány kezdete előtt vezették be az otthoni munkavégzés szabályozott módját. Tájékoztatásuk szerint a vállalat munkatársainak közel 90 százaléka jelenleg távmunkában dolgozik.

Az EOS csoport 60 leányvállalattal, több mint 7500 munkatárssal, valamint 20 ezer ügyféllel rendelkezik, partnerhálózatán keresztül 180 országban van jelen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!