Az EY Globális Fenntarthatósági csapatának részévé válik a denkstatt tanácsadó cég

Gazdaság, 2024.04.23

A fenntarthatósági tanácsadással foglalkozó denkstatt a jövőben "EY denkstatt" márkanéven, az EY fenntarthatósági csapatának részeként segíti a vállalatokat a zöld átállással kapcsolatos kérdések kezelésében - tájékoztatta az MTI-t az EY tanácsadó kedden.

Kiemelték: a megállapodás révén Magyarország legnagyobb fenntarthatósági (ESG) tanácsadója jön létre 60 emberrel, köztük gazdasági, természettudományi és műszaki területek szakértőivel.

A tranzakció Magyarország mellett Ausztriában, Bulgáriában, Romániában és Szlovákiában is megtörténik - írták.

Az egyesüléssel az EY denkstatt teljes körű, ágazatspecifikus megoldásokkal segíti a vállalatokat a zöld átállásban - idézte a közlemény Vékási Tamást, az EY Magyarország vezérigazgatóját.

Többek között fenntarthatósági átvilágítással, ESG jelentések készítésével és hitelesítéssel, klímaváltozási és dekarbonizációs stratégiakészítéssel, zöld épület minősítési szolgáltatásokkal támogatják a cégek üzleti döntéseit - írták.

Az EY globálisan 2020-ban karbonsemlegessé, 2021-ben karbonnegatívvá vált, jelenlegi célja a nettó zéró karbonkibocsátás elérése 2025-re, amihez az EY Magyarország is hozzájárul - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!