Az Igazságos Átmenet Alapból Borsod 37 milliárd forintot kap

Gazdaság, 2021.10.13

Borsod-Abaúj-Zemplén megye is részesül az Igazságos Átmenet Alapból, a megye 37 milliárd forintot kap - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán Miskolcon sajtótájékoztatón.

Az államtitkár ismertette: az Európai Unió által létrehozott alap célja, hogy támogassa azon régiókat, amelyek a környezet- és klímabarát átállás folyamatában gazdasági, foglalkoztatási szempontból a leginkább sérülékenynek tekinthetők. Az összesen 103 milliárd forint összegű támogatás három megyében - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Baranya - egyebek közt munkahelyteremtésre- és megtartásra, zöldgazdasági diverzifikációra, a lakossági széntüzelés környezetkímélő átalakítására, a bányaterületek alternatív utóhasznosítására, zöld közösségi közlekedésfejlesztésre is fordítható.

Tájékoztatása szerint a kormány számára fontos a klímavédelem, ezért is fordít több pénzt a tárca erre a területre. Mindemellett arra is törekednek, hogy az energiaárak ne "szálljanak el" - fogalmazott Steiner Attila.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!